Er blåbær løvfældende?

September 27

Er blåbær løvfældende?

Blåbær er medlemmer af slægten Vaccinium, som omfatter både løvfældende og stedsegrønne planter. Blåbær, tranebær og tyttebær, alle evergreens, er medlemmer af denne slægt. De fleste blueberry buske er løvfældende; et par hybrider, men bo stedsegrønne i milde klima. Blåbær er self-fertile, men plantning mere end én række øger udbyttet gennem krydsbestøvning.

Full-Size løvfældende blåbær

De mest almindelige blåbær dyrkes i nordamerikanske haver er nordlige highbush typer, som når 5 til 6 feet tall. Krydsninger af disse typer med andre Vaccinium arter er kendt som det sydlige highbush blåbær og er mere varme-tolerant. Alle kræver fuld sol og veldrænet, sure jord. Jersey var den første dyrkede blåbær sort udviklet fra vilde blåbær plante; Det blev udgivet i 1916.

Dværg løvfældende blåbær

Lowbush blåbær sorter, såsom Top Hat, vokse mindre end 2 fod høj og bred. Halv-høj kultivarer, krydsninger af lowbush og nordlige highbush planter, nå 3 til 4 fod. Kultivarer omfatter Northsky, Northland, Northblue, Polaris, Chippewa og nord land. Alle gør stor cross-pollinators for fuld størrelse blåbær men optager meget mindre plads. De kan nemt dyrkes i beholdere på en terrasse eller balkon.

Stedsegrønne blåbær

Kun et par sorter af blåbær bo stedsegrønne i milde klima: den mest kendte er Misty, Sunshine blå, overflod blå og Crimson arv. I koldere klimaer producerer de røde, orange og guld efterår farve før deres blade drop. Misty, en nordlige highbush, er kendt for dens blå-grønne blade; det vokser til 6 fod. Sunshine blå, en sydlige highbush, har lyserøde blomster og vokser 3 fod høj og bred, perfekt til en container. Overflod blå har blå løv og sætter en stor bestand af søde bær. Crimson Legacy løv lyser rødt i vinter.

Andre fælles Vacciniums

Blåbær er lille, vilde bær planter hjemmehørende i Pacific Northwest, hvor de er en livret bjørne og fugle. De er stedsegrønne, med kobberfarvet nye blade, og vokse til 3 fødder i solen eller 12 fod i skygge. Tyttebær, elsket af skandinaverne, er små, røde bær bruges til saucer og gelé. En lavtvoksende evergreen plante, tyttebær ofte bruges som et bunddække. Tranebær er lave, Krybende buske, der bærer de tærte røde bær traditionelt serveres på Thanksgiving.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com