Eksempler på stauder

April 17

Eksempler på stauder

Stauder er planter, der vokser, blomst, reseed og fortsætte producerer blade og blomster i flere år. De dø tilbage om vinteren, men vises igen i foråret. I en have er det en god idé at blande enårige og flerårige planter for frisk og energisk blomstrer, der dækker den gang, når nogle planter ikke er i blomst.

Beebalm

Planten har dyb-grønne blade og producerer pink, lilla, lavendel eller røde blomster hele sommeren. Når helt modne, er planterne buskede men kun reach mellem 2 og 4 fod høje. Give bee balm et sted i fuld sol. Det tolererer nogle skygge. Planten vokser i fugtig, veldrænet jord. En strategi for at holde bee balm energisk jordstængler breder sig alt for hurtigt er at lade jorden gå lidt tør. Dette er risikabelt selv fordi det kan påvirke den samlede vækst i anlægget. Dividere hver 3-4 år holder bee balm sund og deadheading brugt blomster vil få det til at rebloom.

Daglilje

Daylilies' stilke vokse overalt fra en fod til 4 fod høje. De de producere store, markante blomster i alle farver undtagen blå og sand sort. Daylilies er ofte dristigt mønstrede og kan blomstre i krøllet spider figurer, oversize buttercup figurer, kop-lignende lily figurer og et stigende antal sorter i nye former og farvemønstre. De kan håndtere fuld sol og halvskygge. Nogle vokse i skygge, men det påvirker deres blomstring. Der er daylilies med en stærk duft; andre er duft-fri. Blomster vises i flere uger fra maj til September og hver varer blot én dag. Heldigvis er der flere blomstrer pr. scape eller stilk. Producenterne har avlet kultivarer, der rebloom engang eller bo hele tiden blomstrer i hele sæsonen. De har brug for god dræning jord, konstant fugtighed, nogle befrugtende og deadheading. Daylilies look som slående i en vase, som de gør i et blomsterbed.

Tulipaner

Tulipaner er stauder, som de fleste gartnere behandler som enårige. Pærer blomstre igen et andet år. men kvaliteten af blomsterne falder så dramatisk, at det er bedre at genplante dem hvert år. Blå-grønne blade og stilke vokse fra 6 til 30 inches høj og blomsterne kan være saucer eller kop formet. Tulipaner er dyrket til at producere mange farver og petal detaljer. De kommer i pigge, flæser, blomster og solid, stribet og skyggefulde designs. Tulipaner er plantet i store masser til effekt og kan blomstre i senge af alle én farve eller en vild blanding. Pærer er normalt gravet op og kasseres efter blomstring er færdig. De kan efterladt i jorden, beskyttet mod gravende rovdyr og tilladt at dukke op igen igen i foråret.


© 2022 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com