Hvornår man skal plante tomatfrø udenfor i Indiana?

April 20

Hvornår man skal plante tomatfrø udenfor i Indiana?

I modsætning til pap kopierne så udbredt i købmandsforretninger, hjemmedyrkede tomater er saftige, flavorful og spækket med fiber og vitamin A og C. tomater er vanskeligere at vokse med succes fra såning højre ind i haven, men ikke umuligt, hvis du forbereder jorden, vælge en passende tomat sort og plante frø på det rette tidspunkt. For bountiful afgrøder behøver hele sommeren lang, Indiana gartnere at vide hvornår man skal plante tomatfrø i deres område af staten.

Jordbearbejdning

Forbered jorden korrekt at øge chancerne tomat frø vil spire og vokse i produktive planter. Tomater kan vokse i mange typer af jord, men er bedst i veldrænet, lerede, let sur jordbund med en pH-værdi mellem 6,2 og 6,8. Arbejde 2-3 lbs. en komplet gødning i jorden pr. 100 kvadratfod af haven område. Plante frø i et område af haven, der modtager mindst seks timer af sollys dagligt.

Plantning frø

Såningen gange varierer rundt om i staten. Den optimale temperatur er for tomatfrø at spire er 85 grader Fahrenheit, men frø kan plantes når temperaturen udendørs mellem 60 og 85 grader F. Den maksimale temperatur for plantning frø til efteråret produktion er 95 grader F. frø bør ikke plantes, indtil alle faren for frost er gået. I almindelighed, kan frø plantes udendørs fra April 20 juni 1 i de yderste sydlige amter i Indiana, fra maj 5 til 10 juni i de sydlige amter, fra maj 10 til 15 juni i midten af staten, og fra maj til juni 10 i de ekstreme nordlige amter. Ring til en kooperativ udvidelse kontor for at finde de nøjagtige datoer i dit område.

Start frø indendørs

Gartnere kan have bedre succes begynder tomatfrø indendørs og omplantning planter til haven eller købe stiklinger fra planten planteskoler. Frøplanter kan være fastsat i haven når faren for frost er overskredet. Plante i midt - til slutningen-April i southern Indiana og en måned senere i den nordlige halvdel af staten. Hvis der opstår en uventet frost, dække planterne for at beskytte dem.

Sorter

Hjem gartnere kan få adgang til hundredvis af tomatsorter. Sygdomsresistente sorter har ofte breve tilføjes den kultivar navn på etiketten plante til at vise hvilke sygdomme sorten kan modstå. Hvis etiketten siger "VFN", for eksempel, er kultivar resistente over for verticillium vil, fusarium visnesyge og rod knude nematoder. Nogle sorter har kun ét bogstav, som F, og er resistente over for fusarium visnesyge men kan være modtagelige for andre sygdomme. Sygdomsresistente sorter er det bedste valg for haven, Ifølge Purdue University andelsselskab Exension Service. Praecise tomatplanter vokser til en vis højde og derefter producere blomster og frugt i en meget kort tid--for så lidt som to uger, afhængigt af sorten. Ubestemt tomatplanter fortsat vokser og producerer for en hel sæson.


© 2021 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com