Hvordan til at afkode modstande

October 6

Afkodning modstande kræver ikke en Flash Gordon hemmelige-dekoder Ring. Alt det kræver er en kopi af Radio fabrikanter Association (RMA) farve kode chart. RMA farvekode blev udviklet i 1920-erne. Radio Manufacturers' Association er nu en del af Electronic Industries Alliance (VVM) og farvekoder er benævnt VVM farvekoder.

Alt, du nogensinde ønsket at vide om en modstand men blev bange for at spørge er indeholdt i farven bands omkranser deres organer. Der er fire koder, som du har brug for at forstå, fire-band, fem-band, og de seks-bånds koder. Alle disse koder er let at dechifrere så længe du ikke er farveblind.

Instruktioner

Afkodning af fire-Band farvekode

•Indlæs og print ud modstanden farvekode diagram ved at klikke på linket i afsnittet ressourcer.

•Hold modstanden så at farvebånd grupperet tæt sammen er mod den venstre ende af den modstand krop.

•Look på de to første farvede bånd til venstre. Disse to farver indikerer det første og andet betydelig ciffer i modstandens faktiske modstanden i ohm. For eksempel, hvis de første og anden bands "Brun" og "Rød", er det første og andet ciffer 1 og 2 eller 12.

•Multiply dette nummer af multiplikationsfaktoren angivet ved den tredje band farve at få den samlede resistance værdi i modstanden. "K" og "M" bruges i denne kolonne i diagrammet repræsenterer 1.000 og 1 million henholdsvis.

•Læs det sidste band for modstand "Tolerance." Tolerance band angiver, hvor meget den modstand modstand kan forventes at variere fra de farvekodede værdi under normal drift.

Decifrere fem-Band og seks-bånds farvekoder

•Hold modstand som du gjorde med fire-band farvekode. Med fem-band farvekode oversætte de første tre farvede bånd til de første tre betydende cifre i den modstand modstand. For eksempel, ville en rød-rød-Orange oversætte til 223.

•Multiply dette tal af multiplikationsfaktoren angivet med farven på det fjerde band til at få den nøjagtige værdi, som du gjorde i trin 4 ovenfor.

•Læs femte farve bandet for den modstand "tolerance." Et 100-ohm modstand med en tolerance på 10 procent kan faktisk have en modstand mellem 90 ohm og 110 Ohm og stadig være acceptabelt til brug i et givent kredsløb.

•Resistors har en positiv temperatur koefficient. Den modstand modstand øges, fordi deres temperatur stiger. Normalt er denne ændring så lille, at det kan ignoreres, når du vælger en modstand til brug i de fleste kredsløb; men nogle kredsløb som en ultra-høj frekvens (UHF) oscillator kredsløb kan blive påvirket af den mindste ændring, så vi har brug at kende den modstand "temperatur koefficient." Temperatur koefficient (TC) er angivet med farven af den sjette band.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com