Hvad det betyder at befrugte

October 7

Krydret gartnere vide hemmeligheden bag frodige, sunde planter ligger i jorden næsten alle arter vokser godt i en frugtbar lerjord, de rige, mørke smuldrende jord, som gartnere aspire. Når jordbundsforholdene er mindre end ideelt, men bidrage gødning til at udfylde hullet. I det væsentlige giver gødning næringsstoffer planterne har brug for når jorden ikke kan levere disse næringsstoffer.

Syntetiske vs naturlige

Syntetisk kunstgødning, foretaget i fabrikker fra forskellige olieprodukter og kemiske reagenser, kan levere alle nødvendige næringsstoffer i en formular, der planter let assimilere. Organiske gødningsstoffer, på den anden side, stammer fra vegetabilske og animalske kilder samt mineraler udvindes fra jorden, og de ikke altid producerer øjeblikkelige resultater, når den anvendes på jord. Organiske gødningsstoffer, men har relativt få sundhedsmæssige, sikkerhedsmæssige og miljømæssige problemer i forbindelse med deres anvendelse i forhold til de syntetiske former.

Primære næringsstoffer

De tre numre anført på de fleste produkter, gødning, afspejler procentdelen af, i orden, kvælstof, fosfor og kalium, de indeholder. Kvælstof stimulerer vegetativ vækst i planterne, mens fosfor har en større effekt på rodvækst og dannelsen af blomster og frugter. Kalium har forskellige roller i livet for planter, hjælper med at bevare generelle sundhed og modstandsdygtighed over for sygdomme. Tal 10-10-10 er for en fælles, all-purpose, syntetisk gødning, der indeholder alle de vigtige næringsstoffer - kvælstof, fosfor og kalium - i et afbalanceret forhold. Planter kræver små mængder af mange andre næringsstoffer, men som mange organiske gødningsstoffer indeholder i spormængder.

Ansøgning metoder

Gødning skal bruges kun under perioden af aktive plantevækst i foråret og sommeren. Hånd-krank eller skubbe spredere distribuere granulerede goedninger jævnt over en eksisterende græsplæne eller område af nøgne jord som forberedelse til plantning. Ellers, granulerede goedninger skal fordeles i hånden over jorden omkring eksisterende planter at undgå kontakt med planter løv. Samme metode bruges til gødning i pulverform. Flydende gødning har fordelen, der anvendes med vand til kunstvanding, sikrer jævn fordeling.

Kompost som gødning

Græsplæner og køkkenhaver har større gødning behov end stauder, buske og træer, fordi store dele af plantemateriale--græsafklip og grøntsager--fjernes konstant, at tage næringsstoffer med dem. Kompostering af vegetabilsk affald returnerer nogle af de næringsstoffer tabt og bevarer den naturlige proces af næringsstof cykling i jorden. Sammenlignet med en pose med 10-10-10 gødning, kompost er meget lav i let tilgængelige næringsstoffer, men det stimulerer samlede jordens frugtbarhed i en afbalanceret og varig måde.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com