Agave sirup & majssirup sammenligning

April 22

Agave sirup & majssirup sammenligning

Agave sirup - almindeligvis kendt som agave nektar, er fremstillet af agave planten og bruges som en flydende sødemiddel, svarende til honning i konsistens. Majssirup også har en lignende tekstur og sødme, og er fremstillet af majs. De har nogle forskellige egenskaber, der gør hver bedre til forskellige anvendelser.

Corn Syrup

Majssirup er skabt gennem en kemisk reaktion mellem majsstivelse og en syre blanding. Det er derefter kemisk behandlet for at blive 55% fructose og 45 procent glukose. Denne behandling er designet til at gøre det ekstra sød, hvilket sammen med den lave pris, gør det til en populær sødestof med sodavand og andre snacks. Majssirup er også en fælles ingrediens i opskrifter, fordi det ikke vil krystallisere og derfor er stabil.

Agave nektar

Agave nektar er afledt fra agave planten i en proces svarende til majssirup. Det er filtreret og opvarmet for at oprette en sirup i tekstur ligner honning og majssirup. Det normalt har en højere grad af fructose end majssirup og er meget sødere end selv almindelig sukker.

Sundhedsmæssige betænkeligheder

Fra et sundhedsmæssigt synspunkt er hverken agave nektar eller majssirup godt for dig. De begge indeholder høje niveauer af fruktose, som er ikke godt for din krops systemer. Ingen er mere "naturligt" end den anden, da begge er afledt og kemisk filtreret fra en plante. Rå foodists, kan dog foretrækker agave nektar, da det er opvarmet ved en lavere temperatur.

Sammenligning

Af helbredsmæssige årsager anbefales hverken majssirup eller agave nektar. Men når de anvendes i moderation, kan enten være sikkert som en ingrediens i madlavning og bagning. Agave nektar er ofte udnyttet af veganere fordi det produktion ikke indebærer nogen animalske produkter. Det er også væsentligt sødere end honning, majssirup og endda tabellen sukker. Men agave nektar er betydeligt dyrere end majssirup.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com