Hvad der forårsager en jordbær plante røde blade?

April 25

Hvad der forårsager en jordbær plante røde blade?

Hjem fødevarer avlere skal være i stand til at genkende og behandle enhver potentiel sygdomme på deres afgrøder, da producenterne typisk agter at spise den mad, de vokser. Røde blade på en jordbær plante, for eksempel, er en sladderhank tegn på røde stele, en potentielt alvorlig sygdom af jordbær planter, der kræver øjeblikkelig handling fra producenten til at sikre både sikkerheden for jordbær frugt og den langsigtede sundhed af jordbær plante.

Rød Stele

Svampesygdom agent Phytophthora fragariae forårsager røde stele. Phytophthora fragariae bor i jorden, almindeligvis i fugtig, drænet dårligt, ler-laden jorde, der opstår i køligt vejr. Sygdommen er almindeligt spredes ved plantning udstyr eller plantning medium (pottemuld, osv.) bliver forurenet med på svamp og bliver brugt på eller i nærheden af jordbær planter. Tidlig forår, slutningen af vinteren og slutningen af efteråret se flere forekomster af denne sygdom end gøre andre tidspunkter af året da på disse tidspunkter, jordbundsforhold tendens til at være mere befordrende for væksten af Phytophthora fragariae svamp.

Parallelle symptomer

Den eneste måde at bekræfte, hvis røde blade på dine jordbær planter er et resultat af røde stele at observere dine jordbær planter for de deraf følgende symptomer på røde stele. De tidligste symptomer på denne sygdom er forkrøblede plantevækst og en mærkbar mangel på den skinnende glans, der er karakteristisk for sunde jordbær planter. Efterhånden som sygdommen skrider frem, efterlader turn rød, blå, grøn og gul og har tendens til at tage på et metallisk skær. Det vigtigste symptom på denne sygdom er den titulære røde farve, der stele eller center, rod struktur tager på. I sin mest fremskredne stadier, vil røde stele dræbe jordbær anlægget før jordbær frugt fuldt modnes.

Naturlige og forebyggende metoder

Phytophthora fragariae er kendt som en utrolig vedvarende svamp, der undertiden kan overleve i jorden i år, selvom ingen værtsplanter dyrkes der. Denne persistens præsenterer udfordringer for folk vokse jordbær planter. Forebyggende foranstaltninger er nøglen til vellykket sygdomsbehandling. Da rød stele er en af de mest almindelige og ødelæggende sygdomme i jordbær, er talrige jordbær kultivarer med en høj resistens over for sygdommen nu tilgængelige. Også nøje vælge den jord, hvor jordbær er plantet; Det bør være veldrænet, lys og ikke komprimerede.

Kemisk kontrol

Hvis dine jordbær planter er allerede inficeret, imidlertid er kontrol indstillinger mere begrænset. Alle syge dele af jordbær planten bør beskæres ud og kasseres på en gang. Metalaxyl fungicider kan være effektiv til at kontrollere denne sygdom, men kun når det bruges sammen med rette kulturelle praksis. Den mest effektive måde at forebygge fremtidige jordbær plante ødelæggelse er at trække op af planter og plante en mere-sygdomsresistente jordbær sort i et andet område af haven med jord, der er mindre befordrende for Phytophthora fragariae vækst.


© 2022 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com