Hvad er den bedste gødning for hortensia?

October 16

Den bedste gødning til hortensiaer afhænger af jorden, hvor de vokser og typen af hortensia. Mange hortensia trives med ingen gødning på alle; den klassiske Hydrangea arborescens Annabelle kan vokse og tiltage i årtier givet de rigtige jord og placering. Andre, ligesom den blå mopheads, H. macrophylla, muligvis en årlige boost til at vise deres blændende blå og pink farver.

Gammeldags haver

Din bedstemors garden indeholdt en hortensia bush - Annabelle i nord- og mophead i den sydlige del af to gode grunde: de blomstrede i det meste af sommeren og efteråret og de var nem at pleje. Kompost eller godt rådnet gødning arbejdede i jorden omkring busken, en eller to gange en sommer aircondition jorden og fastsat langsom frigivelse næringsstoffer. At give nogen Hortensia et alt for højt i kvælstof gødning eller for meget gødning kan resultere i store, grønne buske med par blomstrer.

Tid

Hortensiaer skal gødning på forskellige tidspunkter af året. Centrale Savannah River området hortensia samfund tyder på let befrugtende storbladet eller mophead hortensia i marts, maj og juli, panicle og oakleaf hortensia i April og juni og glatte blade H. arborescens én gang, i slutningen af vinteren. Brug en generel haven gødning med en N-P-K, eller kvælstof, fosfat og kalium, balance på 12-4-8, 16-4-8 eller 10-10-10 anvendes med en hastighed på 1 pund per 100 kvadratfod af hydrangea senge. Divider denne mængde med to eller tre pr. ansøgning til typer, der kræver mere end én ansøgning. Cape Cod hortensia Society anbefaler 19-6-12, langsom frigivelse gødning for blå mopheads og 14-14-14, 17-17-17 eller 15-30-15 gødning for alle andre, opretholde, at et lavere indhold af fosfor fordele blå H. macrophyllas.

Jord

Før du tilføjer kunstgødning, identificerer en billig jord test, der tilbydes af de fleste university landbruget extensions, manglende næringsstoffer og jordens surhedsgrad eller pH. Alle hortensiaer som let sur jord, men en pH på 5,0 til 5.6 forbedrer blå H. macrophylla mopheads. En pH på over 6,0 forbedrer reds og frigør aluminium i jorden for at ændre blå blomster lyserøde eller røde. Anvendelser af kalk vil hæve pH og svovl vil sænke den, men en jord test til at fastslå de eksisterende pH er nødvendigt at vide, hvilket element til at tilføje og hvor meget er nødvendigt.

Detaljerne

Når du har bestemt type af hortensia og grundlæggende kvaliteter af jord, kan du vælge de bedste gødning til dit formål. Cape Cod hortensia Society anbefaler befrugtende hortensiaer på beskæring tid med Osmocote og Sta-grøn gødning, som er langsom frigivelse kugler gødning. Miracle-Gro's 15-30-15 vandopløselige formel indeholder ekstra fosfor, som øger røde og lyserøde mopheads. Judith King, medlem af både centrale Savannah River området hortensia samfund og den amerikanske hortensia samfund, der vokser hortensia i Virginia, foreslår jord conditioning med kompost og gødning før man overvejer gødning, men også anbefaler Osmocote pelleteret formularer eller en hurtig udløsning 10-10-10-10 anvendes to gange pr. sommer.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com