Betydningen af aske træer

October 16

I det østlige USA vokser flere arter af aske almindeligvis i naturen. Disse planter er klassificeret under slægten Fraxinus, som er en del af familien oliven (udbredt). Imidlertid den rød-hunkrabber, røn, et træ, der er hyppigt plantet som Prydplante, er en del af familien rose og betragtes som ikke en ægte ash.

Beskrivelse

Aske eller Fraxinus på Latin er en af 24 slægter indenfor familien oliven. Alt i alt er der omkring 40 arter af aske (Fraxinus), som kan findes vokser i tempererede og subtropiske områder i den nordlige halvkugle. Over en halv snes arter kan findes vokser i Nordamerika.

Asken kommer primært i form af løvfældende træer, selvom nogle kan findes i de stedsegrønne eller busk form. Bladene er som regel modsatte og uligefinnede. Blomster form i foråret, er hvide, uanselige og kommer i en række forskellige typer (mandlige, kvindelige eller biseksuel). I det østlige USA er der en halv snes arter, som forekommer naturligt i skoven. Frø kommer i par og er vinget på samme måde som til ahorn. Hvide og grønne aske er mest almindelige.

Baseball Bats og elektriske guitarer

Træ aske, især hvid aske, er stærk, smidig, knæk ikke let og har en rig lys farve. Nogle af de hyppigste anvendelser omfatter baseball bats, værktøj håndtag, pool køer, møbler, frysere, årer, og akustiske og elektriske guitarer.

Økologiske Niche

Asken er en varieret gruppe af træer. Hvidt, blå og grønne aske gøre godt i veldrænet jord med højt kvælstofindhold. Disse forekommer i højlandet på skrånende terræn. De få undtagelser omfatter den sort Ask (Fraxinus nigra) og sump Ask (Fraxinus caroliniana), der gøre det bedre i bottomlands og sumpede områder.

På gaden

Asketræ gør for en hårdfør og attraktive prydplante og kan ofte findes voksende i byens parker og ved siden af villaveje. Ash tree har brug for fuld sol og vokser til en højde på 40 til 60 fødder. Vækstrate på unge træer kan være ganske hurtig, undertiden voksende 8 til 14 inches i et år. Hvid, grøn, sort og blå aske træer tolerere hårdførhed zoner 4 til 9.

Native kurv beslutningstagere

At gøre kurve fra benskinner af træet sort Ask (Fraxinus nigra) er en gammel New England brugerdefinerede, som ligger før europæiske ankomst og afvikling i 1600-tallet. I pre kolonitiden skære Aboriginal kurv beslutningstagere benskinner fra træ af den grønne træ anvendes i kurv konstruktion. Den sorte aske blev begunstiget på grund af styrke og smidig karakter. Shakerne og andre bosættere i kolonitiden lært kurv fra de indfødte amerikanere og var i stand til at producere deres egne veldesignet aske kurve.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com