Hvordan virker en tør sprinkleranlæg?

October 17

Definition

I en våd sprinkler system, er et netværk af rør fyldt med vand. Når systemet slukker, er vand frigivet fra flere sprinklere i et forsøg på at slukke alle nærliggende flammer. I en tør sprinkleranlæg, er rørene fyldt med luft i stedet for vand. Når systemet slukker, hælder vand hurtigt først ind i rørene, og derefter ud af sprinklerne.

Operation

Hver sprinkler hoved indeholder enten en varmefølsomme glas pære eller et link, holdt sammen af en varme-følsomme materiale. Når hovedet er udsat for varme, pære eller link udgivelser, og luft strømmer fra lederen, ændre trykket inde i røret. Til ændring af trykket tillader vand at indtaste system og flow ud gennem hovedet.

Fordele

Enkelt fordelen ved en tør sprinkleranlæg er, at det kan give brandsikring til områder, hvor temperaturerne falder til under frysepunktet. Hvis en våd sprinkler system blev installeret i disse områder, ville rørene fryse, forlader området med ingen beskyttelse mod brande.

Nogle mener, at en tør sprinkleranlæg er også nyttigt i områder med kunstsamlinger eller andre dyre vand-følsomme genstande. I sandhed, en tør sprinkler system ville være stort set ikke mere fordelagtig end en våd sprinkleranlæg i dette tilfælde. Vandet vil flyde gennem det tørre sprinkler system mindre end et minut efter det ville flyde gennem en våd sprinkleranlæg, som ville gøre næsten ingenting at beskytte vand-følsomme genstande.

Ulemper

Tør sprinkleranlæg er mere komplekse end våde sprinkleranlæg, så de kræver mere vedligeholdelse og er dyrere. Den forsinkede responstid, kan selvom ubetydelig, også øge risikoen for skader i tilfælde af brand. Desuden, efter en tør sprinkleranlæg er sat ud, skal det være helt drænet og tørret; våd sprinkleranlæg kræver ikke dette trin. Undladelse af at gøre dette i en tør sprinkleranlæg kan føre til rør erosion og sprinkler svigt.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com