Typer af lodning strømme

October 25

Typer af lodning strømme

Lodning flux er en løsning, der bruges til at rense metaloverflader, før de er loddet sammen. Dens væsentligste funktion er at deoxidize overfladen af metallet uden nedbrydes, fordi enhver oxider, lov til at forblive på overfladen af metallet kan forårsage dårlig lodde forbindelser. Lodde flux er en yderst vigtig del af enhver reparation eller bygning proces der involverer elektroniske. Der findes flere store typer lodning flux.

Colophonium strømme

Colophonium strømme er opkaldt efter deres primære indholdsstof, harpiks, der udvindes fra oleoresiner eller sap, af fyrretræer. Colophonium har en aktiv ingrediens kaldet abietic syre, samt nogle andre typer af naturlige syre, som kan være til stede i harpiks. Tre hovedtyper af colophonium flux anvendes: colophonium (R) flux, colophonium mildt aktiveret (RMA) flux og colophonium aktiveret (RA) flux. Hver af disse har et andet niveau af aktivatorer, der er agenter, der tillader flux til deoxidize og rense.

R flux bruges kun til at rense overflader, der er allerede meget ren. Dens største fordel er, at det efterlader ingen rester.

RMA flux bruges på lidt mere snavsede overflader, men det efterlader også lidt mere rester end R flux. Efter brug, skal overflader rengøres med en flux renere.

RA strømme har den højeste grad af rensning evne men også efterlade de fleste rester og bruges derfor sjældent.

Vand opløselige strømme

Vand opløselige strømme er også kaldet organisk syre eller OA, strømme. De er normalt lavet af glycol baser. Den største mangel ved OA strømme er, at de har tendens til at obligation med enten kredsløb eller andre metal overflade og derfor kræver rengøring. De kan også være mere aggressive deoxidizers end nødvendigt. Men økologisk strømme er mere aktive end RA colophonium og er derfor mere potent rengøringsmidler samlede.

Uorganiske vand opløselige strømme er også tilgængelige; de er som regel endnu mere magtfulde end OA strømme.

No-clean strømme

No-clean strømme er fremstillet af en blanding af organiske harpiks (undtagen colophonium) blandet med uorganiske stoffer. Egenskaber og adfærd af disse former for strømme varierer betydeligt afhængigt af deres specifikke kemiske sammensætning. For eksempel vil nogle efterlade en enorm mængde af restkoncentrationer, der samtidig udgør ingen trussel mod overfladen, er uinteressant. Der findes også No-clean strømme, der efterlader ingen rester. Den største fordel af no-clean strømme er, at de ikke behøver at være afrenses overfladen efter lodning, som de ikke vil påvirke elektriske ledningsevne.


© 2021 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com