Mærket dele af en blomstrende plante

October 26

Mærket dele af en blomstrende plante

Blomstrende planter er en meget forskelligartet gruppe med mindst 260.000 levende arter klassificeret i 453 familier, ifølge The Tree of Life projektet. De grundlæggende blomsterplante dele oftest mærket er blomsten og dens strukturer, sammen med bladet, stammer og rod.

Blomst

Blomsten indeholder den støvdrager og Støvvej, bægerblad og kronblade. Støvdrager er den mandlige del af en blomstrende plante og har to dele: støvknapper og filamenter. Støvknapperne, som holdes af filamenter, er normalt gule, og de bærer pollen.

Støvvejen er den kvindelige del af en blomsterplante og består af tre dele: stigmatisering, stil og æggestok. Den stigmatisering, holdt op af en tube-lignende struktur kaldet stil, er en klistret overflade, der fælder, og pollen. Typografien fører ned til æggestokkene, der indeholder æganlæggene. Æganlæg bliver frø, når planten er befrugtet.

Blomstens kronblade er vigtige, fordi de tiltrækker bestøvere som bier og sommerfugle. Bægerbladene er grønne petal-lignende dele i bunden af blomsten, hjælpe med at beskytte den tredje bud.

Blad

Bladet gør mad for en plante gennem en proces, der kaldes fotosyntese. Brug af kuldioxid, klorofyl (plantens grønne pigment), vand og lys, producerer fotosyntese glukose (sukker), som er plantens kilde til mad. Fotosyntese også frigiver ilt i luften for andre former for liv til at trække vejret.

Stængel

I yderligere strukturelle støtte, der gør det muligt for blade at nå sollys, stilken af en blomsterplante bærer vand og næringsstoffer fra rødderne til bladene. Stilken også gemmer næringsstoffer og producerer nye levende væv for anlægget.

Roden

Rødderne af en plante anker plante i jorden, og de optager vand og næringsstoffer er nødvendige for vækst. Et anlæg uden en god rodsystem vil vokse dårligt og endda dø.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com