Hvilken jord til en blåbær busk?

September 27

Blåbær vokse gennem det meste af USA Hvis du vil angive frugt, kræver blåbær en periode med chill, typisk 800 timer i temperaturer under 40 grader Fahrenheit. Selv om blåbær buske er hårdføre, vokser de ikke godt i områder med langvarig vintertemperaturer-20 F grader eller lavere. Du kan bruge blueberry buske i landskabspleje som modellen beplantninger, hegn eller foundation buske. I efteråret er blueberry løv, lyse og farverige, spænder fra gylden orange eller dyb rød. For sunde blueberry buske, der vil producere en overflod af frugt, jorden bør være frugtbar og veldrænet, med høje humus indhold, og du skal opretholde ordentlig jordens surhedsgrad.

Jordbearbejdning

Blåbær trives i jord, der er rig på organisk materiale. Humus lysner lerjord, og det tilføjer struktur for sandjord. For at øge humus indhold, tilføje kompost, tørv eller hakkede blade til plantning hul, blande helt med jorden og udvide humus langt ud over den umiddelbare rækkevidde af de transplanterede rødder. Blueberry buske kan leve for 30-50 år, så plante dem i god jord i begyndelsen.

Dræning

Ordentlig jord dræning er vigtigt for blåbær buske. Selv om blåbær har brug for rigelig vand, Sørg for at vandet ikke står i bunden af planterne. Klæg rødder vil udvikle rot eller sygdom, der vil dræbe bushen. For at kontrollere din jord for passende afløb, udfylde en 1 fod dybt hul med vand. Hvis hullet er tomt inden for 60 til 90 minutter, er dræning fint for blåbær. Hvis din jord er tunge ler, og det dræner langsomt tilføje humus for at øge luft rum i jorden for at forbedre dræning.

Jordens pH-værdi

Blåbær har brug for sur jord. En jord pH test bør læse mellem 4,5 og 5,6. Du kan købe en hjem jord testkit, eller bruge tjenestens lokal udvidelse. Udvidelsesagenten kan fortælle dig hvordan man kan tage en jordprøve korrekt, hvis du er usikker på processen. Syreindhold niveau for blåbær er sammenlignelig med kravene i Azalea og Rhododendron; Hvis disse planter vokser i din jord, så vil blåbær.

Jord ændringer

For at sænke antallet af din jord pH test, som vil hæve surhedsgrad, tilføje pulveriseret svovl. For at sænke surhedsgrad, ønsker du at hæve den jord pH test læsning; blande pulveriseret kalksten med jorden. Retest jorden efter indarbejde ændringer, og fortsætte med at justere indtil testresultaterne er i det korrekte område. Din lokale Udvidelse agent kan tilbyde rådgivning for at hjælpe dig med at afgøre de korrekte mængder af ændringsforslag til brug.


© 2021 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com