Liste over rørformede blomstrende planter

November 1

Liste over rørformede blomstrende planter

Planter med tube-formet eller tubular blomst figurer er især appellerer til kolibrier, hvis meget længe specialiseret næb er tilpasset til at udtrække blomster nektar fra dybt inde i blomsteragtige strukturer. Kolibrier er specielt tiltrukket af røde og orange, herunder reds i blå og lilla blomster. Disse planter tilbyde hummers sund instant energi plus tilhørende insekt bytte, protein for muskelvækst. Tilbyde tubal blomster, både hjemmehørende arter og deres domesticerede fætre i løbet af året til støtte for kolibrier.

Bee Balm

Også kendt som bergamot og horsemint, bi balsam indeholder mere end et dusin Monarda aromatiske arter i mint familie, alle af dem indfødte til Nordamerika. Anvendt medicinsk af mange indfødte, appellerer bi balsam også til Humlebier og kolibrier. Planter sortiment i højden fra 2 til 4 fod høje og blomster køre farveskala fra hvid og bleg pink til lilla, Bourgogne og scarlet.

Columbine

Der er 60 til 70 arter af columbine eller Akeleje, en gruppe af indfødte og domesticerede eller hybridiserede arter fundet i hele den nordlige halvkugle. Planter er bedst i let skygge og veldrænet jord, og de kan tåle varme, så længe de får noget vand i tørkeperioder. Farver køre til blå, lilla og magenta med forskellige kombinationer af two-toned. En spændende arter er gule dronning eller gyldne columbine, Aquilegia chrysantha, en indfødt af southern Rockies med spektakulære lyse gule rørformede blomster.

Penstemon

Denne snapdragon slægtning er også kendt som beardtongue eller skæggede tungen. Navnet er inspireret af det faktum, at den penstemon tube-lignende blomster åbne ud til at ligne en åben mund med en fremspringende behårede tungen. Blomster er produktiv på høje, prangende pigge, der skyder fra basalbladene. Farver vifte fra orange, rød og rødbrune til blå-lilla, lavendel, forskellige pinks og hvid. Penstemons er tørke-tolerante stauder, når dette er stiftet, og klarer sig godt i tørre, solrige steder. Overwatering, våde vinter jord og dårlig dræning doom dem hurtigt ihjel.

Scarlet Gilia

Også kendt som fe trompet, raket blomst og skyrocket, er scarlet gilia eller Ipomopsis aggregata en solrig indfødte flerårig plante, der trives også i tørre, tørke-udsatte steder. Det normalt vokser fra et til tre fod høje, men kan nå fem fødder. Det producerer blomstrer hele sommeren lang, hvilket gør det en favorit af kolibrier og hawk møl ens. Lange, tynde rørformede blomster åbner ud til en stjerne facon. Bortset fra formen karminrøde kan blomster variere fra laks lyserød til rød-orange.

Trompet vin

Også kendt som trompet creeper, trompet vin eller Campsis radicans er en sol-elskende indfødte nordamerikanske vinstok, der er så robust og kraftig som det er nyttigt--især hvis du har en uskøn væg eller nøgen hegn der behov dækker. Kolibrier værdsætter især trompet vin i forsommeren, når dens muntre rørformede blomster åbner--orange eller coral-fersken er de mest almindelige farver, men røde og gule varianter er tilgængelige. Trompet vin er meget tørke tolerant når dette er stiftet, hvilket gør det nemt at omdanne en uelsket hjørne af gården til hummer paradis.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com