Hvad er oprindelsen af Rose blomst?

May 6

Roser har en lang, storied historie. Fossiler viser, at der vilde roser fandtes mere end 35 millioner år siden. Det betyder, at roserne har været nede på jorden længere end mennesker. Der er imidlertid intet at fortælle os, hvordan blomsten begyndte.

Oldtidshistorie

Vilde rosenbuske voksede på bjergskråningerne på øen Kreta, Grækenland, tusinder af år før Kristus 's fødsel. Roser og billeder af roser er også blevet fundet i grave af gamle egyptere.

Dyrkning

Kineserne og egypterne menes at have første dyrkede roser, omkring 5.000 år siden, at vælge planter på grundlag af blomst farve. I løbet af middelalderen voksede munke og apotekere roser for deres medicinske værdi. Nær slutningen af middelalderen, kunne udarbejde rosenhave findes på royalty og de rige hjem.

Spredning

I slutningen af 1700-tallet blev dyrkede roser indført til Europa fra Kina, en slægt, som mest moderne roser kan spores tilbage. I dag omfatter slægten Rosa ca 150 arter spredt over hele den nordlige halvkugle, fra Alaska til Mexico og nordlige Afrika.

Symboler

Roser er blevet symboler for kærlighed, skønhed og endda krig. I 1400-tallet, blev rose brugt som et symbol for de fraktioner, der kæmper for at kontrollere England, i hvad der nu kaldes "War of roserne." Den hvide rose symboliserede York, og den røde rose, Lancaster.

Fun Fact

I 1600-tallet, roser var så efterspurgte og værdsatte højt at royalty behandlet roser og rosenvand som betalingsmiddel, bruge dem for betalinger og byttehandel.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com