Bugs spise blade af artiskokkerne

November 3

Der er fordele og ulemper til voksende din egen artiskokker. Et par af fordelene omfatter de penge, der spares ved ovenstående butikken og have førstehånds kendskab til slags økologisk behandlinger eller uorganiske pesticider på planterne. Skadedyr er den største ulempe. Hvis du opdager skader til din artiskok blade, kan flere forskellige skadedyr være ansvarlig.

Bladlus

Bladlus er mest vedholdende artiskok skadedyr. Flere arter, herunder artiskok bladlus, spise og ødelægge artiskok blade. Bladlus er typisk grøn eller sort, og de er på de øverste og nederste sider af artiskok blade. Hvor der er en, er der som regel mange. De spiser huller i bladene indtil bladene bliver gule og visner. Mens naturlige rovdyr, såsom lady biller og lacewings, kan styre disse skadedyr, er det mest effektive middel til at holde deres skader til artiskok planter til et minimum ved hjælp af neem olie eller visse pesticider, hvis problemet er større.

Artiskok Plume møl

Artiskok plume møl skade mange forskellige dele af den artiskok plante, herunder bladene. Denne møl varierer i farve i hele dets levetid, starter ud gul som en larve og rødlig grå, når den når sin endelige stadier af voksenalderen når det har udviklet vinger. Artiskok plume møl burrows ind knopper og stammer og kommer ud til foder om artiskok blade. Kontrolleret dem med ødelægge sprays og opskæringsvirksomhederne hele vejen tilbage til overfladen af jorden en gang om året.

Snegle

Snegle er nemme at identificere. De har en brunlig farve, der skiller sig ud mod bladene, men du vil sikkert savn hen til efterkontrollere artiskok planter individuelt, vende og inspicere blade til at finde dem. De lever af blade og dem, der fortsat har huller i deres center kanter. Lokkemad, fælder og hindringer, såsom kobber skærme, reducerer sneglen problemer, men den sikreste metode til at slippe af med disse artiskok skadedyr er af udkig efter dem og plukke dem.

Painted dame Butterfly

Tilstedeværelsen af painted dame butterfly, sig betyder ikke nødvendigvis din artiskok plante er i fare, men dens larver lever af artiskok blade. Dette er en af de mindre sandsynlige kilder til blad problemer i artiskokker, men hvis bladlus, artiskok plume møl og snegle ikke synes at være omkring anlægget, dette kan være synderen. Insekticid styrer denne skadeorganisme.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com