Fuld sol haveplanter i Florida

November 6

Fuld sol haveplanter i Florida

De subtropiske og tropiske klimaer i solrige staten Florida giver mulighed for en række planter, som elsker sol og varme. Mens nogle haveplanter foretrækker mindst en lille eftermiddag skygge, er der masser af dejlige planter, der kan dyrkes i hele Florida i alle dag fuld sollys.

Brand Bush

Brand bush (Hamelia patens) er en stedsegrøn busk indfødte til centrale og sydlige Florida. Anlægget kan nå højder på op til 15 fod, hvis overladt til sin egen enheder under ideelle forhold, selvom det vil generelt være betydeligt mindre. Brand bush sports bred, grønne blade, der er med accent af fyrig-rød eller orange rørformede blomster. Ideel til en wildlife garden, en brand bush vil tiltrække sommerfugle og forskellige arter af fugle til værftet med blomster og frugter. Brand buske bringe konstant farve og liv til haven, blomstring og frugtsætning hele året. Værket ser sit bedste i fuld sollys i USDA zoner 8-11. Et godt afdrypning jord er ideel til brand bush, og planten er ret tørke tolerant når etableret.

Buttonbush

Buttonbush (Cephalanthus occidentalis), også kaldet honning bolde eller knappen willow, er en stor busk eller lille træ findes naturligt i hele USA, herunder Florida. Plante sports frodige grønne blade med accent af lidt underlige udseende, kugleformede, hvid eller cremet-gule blomster, som er stærkt duftende og attraktivt for en række insekter og sommerfugle. Sommer blomstrende busk når en gennemsnitlig højde på mellem 10 og 15 fod, med en lignende spredning. Buttonbush vil kun virkelig trives i fuld sollys, selv om det har en bred vifte: det vil vokse i USDA zoner 4 til 10. Knappen bush er ikke frygtelig kræsen om jord og vil vokse i lerjord og i neutral eller sure jordbund. Det skal vandes ofte, nok til at holde jorden fugtig at røre i vækstsæsonen.

Amerikanske blåregn

Amerikanske blåregn (Wisteria frutescens) er en sommer blomstrende vin hjemmehørende i Nordamerika, herunder Florida. Den vidtstrakte plante kan vokse op til 30 fod, og det kan være uddannet til at vokse opad eller udad. Anlægget sports glat grønne blade og drue-lignende klynger af lilla eller hvide blomster, der er fint duftende. Amerikanske wisteria virker lige så godt som en utæmmet skov plante eller en mere formel beskæring plante. Det er mindre indgribende end de mere duftende, hurtigt voksende asiatiske sorter. Amerikanske wisteria vil se bedst i fuld sollys i USDA zoner 6 til 9. Amerikanske wisteria kræver et godt afdrypning jord, der er vandes lejlighedsvis i hele vækstsæsonen.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com