Hvordan man dyrker toscanske blå rosmarin

May 9

En velkommen tilføjelse til en have eller seng, rosmarin er en attraktiv Middelhavet urt, der skiller sig ud i landskabet på grund af dens blomsterspyd og duftende blade til madlavning og tørring. En sort, kaldet toscanske blå (R. officinalis "Toscanske blå") er en stor, tæt busk, der vokser 5 til 6 fod høj og 2 til 4 fod bred. Bruges som en hæk til grænsen felter i Toscana, attraktive busk funktioner duftende blegt grønt løv og dybe blå blomsterspyd. Selv om den trives i varme klimaer, vokser det i områder med korte vækstsæsoner.

Instruktioner

•Locate en plantning site med godt afdrypning jord, direkte sollys i seks til otte timer hver dag og jordens pH-værdi mellem 5 og 7,5. Løsn jorden til en dybde af 8-10 inches og Tilføj 2 til 3 inches af organisk kompost og sphagnum. Bland godt og niveau i jorden.

•Plant den toscanske blå rosmarin i rede jorden. Sikre den plantning hul er så dyb som sine rodklump men to gange så bred at tillade rødder til at sprede og vokse. Tamp jorden omkring bunden af planten til at fjerne fanget luft.

•Kapacitet rosmarin umiddelbart efter plantning indtil Jorden forbliver jævnt fugtig. Undgå overwatering rosmarin, fordi det ikke kan lide "våde fødder" eller stående i puljer af vand. I det første år, give rosmarin 1 tommer vand hver uge så det fastlægger en omfattende rodsystem. Når der oprettet, vand kun når top 2 til 3 inches af jord føles tør. Bruge en soaker slange til at forhindre befugtning blade, dermed reducere chancerne for svampesygdomme.

•Fertilize den toscanske blå rosmarin med en velafbalanceret, til generelle formål gødning i foråret, inden nye vækst starter. Afhængigt af personlige præferencer, bruge en vandopløselig gødning eller sprede gødning granulat rundt i bunden af den toscanske blå rosmarin og overrisle dybt. Følg etiket retninger for doseringen at undgå overfeeding anlægget.

•Prune rosmarin efter det er færdig med blomstringen i foråret at opretholde form og gøre det buskede. Brug skarpe beskæring saks til at fjerne lang, overordnede eller udvidede tips af busk, direkte over blad leddene. Også skære gamle, beskadigede eller syge træ. Indsamle de fraskårede dele og tørre eller tilføje at mesh tasker og sted mellem din linned.

•Undersøg rosmarin for skadedyr som bladlus, thrips, melhårede bugs, whiteflies og spider mider. Spray skadedyr med insekticid sæbeopløsning, gartneri olie, eller slukke dem med en vandstråle fra en slange. Behandling af sygdomme som meldug og rhizoctonia med en anbefalet fungicid.


© 2022 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com