Drikkevand analysemetoder

May 11

Drikkevand analysemetoder

De fleste af os tænde for vandhanen og drikker uden en tanke. Det meste af tiden, er det helt acceptabelt. Men der er tidspunkter, når ledningsvand kan være forurenet. Naturkatastrofer såsom orkaner, oversvømmelser og endda afbrændinger kan beskadige pumpestationer og endda rørene, selv. Derudover bør alle, der bruger en formalet eller forår vand godt have vandet testet på en regelmæssig basis. Veje, nybyggeri eller endda ændringer i landdistrikterne kemikalier såsom gødning og pesticider kan påvirke i grundvandet tabel for miles.

pH Test

pH henviser til niveauet af syre eller base i et stof. Rent vand er et neutralt 7 på pH-skalaen. pH er enkel at teste derhjemme med lakmuspapir, som let kan findes på pool levering butikker. Dyp lakmuspapir i en stikprøve af vand og sammenligne farven på striben til en farvekode ved siden af boksen. Hvis vandet er enten syre eller base, yderligere test vil blive krævet.

Vand lugt, farve og smag test

Disse enkle test udelukker en række problemer og er let at fuldføre derhjemme. Rent vand er lugtfri, farveløs og smagløst. For at teste vandet i hjemmet, hæld en vandprøve i en ren, klar glas og dække glas med tætsluttende plastfolie. Hold et hvidt stykke papir bag glas. Sammenligne farven på papiret, når du ser gennem vandet og Bemærk eventuelle ændringer i farvetone. Så vandet kan hvile i flere minutter. Inspicere glasset. Kigge efter eventuelle rester, der muligvis har slået sig ned til bunden. Fjerne den plastikfolie og lugte vandet. Hvis vandet kommer fra en kommunal vand system, kan der være en svag lugt af klor, hvilket er normalt. Smag vandet. Bemærk eventuelle metalliske eller anden smag, der kan være til stede. Hvis du opdager farve, lugt eller smag, skal vandet testes yderligere.

Testning for vandets hårdhed

Vand bevæger sig gennem sprækker i rock og bærer små portioner af klippen væk når det passerer. Nogle af disse bittesmå partikler kan filtreres. Men andre--især, calcium og magnesium--opløse næsten helt i vand. Ifølge EPA, disse mineraler forårsage ingen reel skade på mennesker og i virkeligheden er nødvendig i små mængder. Men hårdt vand skader rør. Et lille udsnit af vand skal testes for calcium og magnesium i et laboratorium for at kontrollere for vandets hårdhed.

Testning for bakteriel forurening

En bred vifte af bakterier, forurener drikkevandet. Cryptosporidium, E. coli, giardia, og endda mug og alger sive nemt ind i brøndvand og bristede rør. Testning for disse forurenende stoffer skal ske i et laboratorium.

Testning for spor forurenende stoffer

Mange spormineraler og kemikalier også påvirke sundheden for drikkevand. Test for kviksølv, jern, rensebenzin, phenol og andre kemikalier kan kun gøres præcist i et laboratorium.

"Gratis" vand kvalitetstest

Pas på virksomheder, der tilbyder gratis vand test. Disse er ofte en optakt til en salgspræsentation for den nyeste vandfiltrering system. Kontakt i stedet din lokale vandselskabet eller EPA for kontakt med velrenommerede vand testfaciliteter.


© 2022 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com