Hvorfor er min vegetabilske planter ikke en mørkegrøn farve?

May 12

Hvis vegetabilske planter udviser svag vækst eller manglende vigor og lys eller forkrøblede blade vækst, har anlægget et sundhedsmæssigt problem, der kræver en gartner opmærksomhed. En række faktorer bidrager til sundhed af vegetabilske planter, og fattige dyrkningsforhold er en vigtig faktor i svag vækst eller usunde planter.

Årsager

Der er en række faktorer, der bidrager til lyse blade på vegetabilske planter. En mangel på næringsstoffer i jorden resulterer i svag vækst og lys, ofte forkrøblede blade. Jern er en vigtig næringsstof i vegetabilske vækst; supplere jord med gødning hjælper tilføje vigtige næringsstoffer til jorden. Skadedyr som bladlus afløb saft fra bladene, forårsager dem til at blive svag og lys-farvede som de dø ud. En mangel på sollys også bidrager til lys-farvede blade; grøntsager dyrket i skyggen er mere tilbøjelige til at være små og tynde.

Forebyggende pleje

Korrekt pleje af vegetabilske planter i det tidlige forår er en måde at forhindre dem fra at opleve svag vækst og sundhedsmæssige problemer. Føje gødning til jorden leverer planter med vitale næringsstoffer og gør det muligt for dem at bekæmpe skadedyr lettere. Forebyggende pesticid sprays findes også til at dræbe insektlarver, der skader og svække vegetabilske planter. Caring nemlig en køkkenhave tidligt i år holder blade mørkegrønne i hele vækstsæsonen.

Effekter

Lys-farvede blade på vegetabilske planter svække planter evne til at producere sunde grøntsager senere på sommeren eller falde. En næringsmangel eller pest problem, der forårsager svage blad vækst påvirker også en høst, forlader en høst modtagelige for lige så lille vækst og svag udvikling. Flerårige planter med sundhedsproblemer et år kan udvise lignende symptomer det følgende år medmindre planterne får passende behandling for at kompensere for sundhedsproblemer.

Vegetabilske plante pleje

Svage vegetabilske planter kan behandles i en række forskellige måder at hjælpe, tilskynde sund, mørkegrønne blade til at erstatte de lyse blade. Beskæring svage blade fremmer nye, sunde vækst, der vil erstatte de lysere blade og give plante nye vigor. Vanding af vegetabilske planter mindst en gang om ugen forhindrer dehydrering og gør det lettere for planter til at bekæmpe årsagerne til svage blad vækst.


© 2021 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com