Dyrker alle planter fra frø?

November 14

Dyrker alle planter fra frø?

En verden af planter er fuld af skønhed og mangfoldighed. Mangfoldighed af planter er ikke kun i den måde, de ser, deres størrelser eller deres anvendelsesformål. Planter kan være anderledes i hvordan de begynder deres liv cyklus, også.

For dem, der er nysgerrig om arbejdet i planter, er et godt sted at begynde en udforskning, hvordan planter kommer til livet. Ikke alle planterne vokser fra frø. Nogle begynder livet som jordstængler eller sporer, andre som følge af binære fission. Stiklinger fra forældreplanter er en anden metode til at indlede en ny plante.

Alger

En plante, der har en interessant måde at voksende uden hjælp fra frø er alger. Efter morgen jorden, alger kan være en enkel, encellede, eller en multicelled plante der formerer sig i en af tre måder: ved at bryde fra hinanden og danner en ny alge; ved division, kaldet binære fission; eller ved at udsende sporer. Selv om alger almindeligt gengive ukønnet, nogle former for alger--reproducere rødalger, for eksempel--seksuelt. Enten måde, alger kræver ikke en frø til at spire fra.

Rodknolde, rodskud og løbere

Andre måder, som planterne vokser omfatter knolde, rodskud og løbere.

Knoldene er de kødfulde vækster på rødder, som du kan finde begravet under snavs. Kartoflen er en knold. En knold fungerer som den reproduktive del af en plante, med nye skud og blade kommer fra knopper, eller øjne, Knold, producerer nye planter.

Ifølge manualen af Woody landskab planter, en sucker er en plante skyde, der hidrører fra en underjordisk rod og en runner er en afsluttende shoot af en plante, der rødder på spidsen eller fra andre dele af skuddet.

Stiklinger

I stedet for plantefrø, kan nogle planter let være vokset fra stiklinger. Dave's Garden rapporterer, at mange vandlevende græsplæne planter vokse pænt fra stiklinger. Disse omfatter rose af Sharon, butterfly bush, crepe myrtle, forsythia, gardenia og weigela.

En skæring er simpelthen et stykke klippe fra en plante. Når de får ordentlig vand, næringsstoffer og lysforhold, vil det danne en ny plante.

Sporer og pærer

Sammen med nogle alger, bregner og mos vokse fra sporer, i stedet for ved hjælp af plantefrø. Disse enkelt kønsceller er udgivet af forældreplanter, og derefter gengive ukønnet ved opdeling og danner celler, der i sidste ende udvikler sig til en ny plante.

Frø

Mange planter vokse fra frø, og forskellige frø er så varieret som typerne af planter vi finde. Ahorn træer har samaras, som falder ned fra træet i en hvirvlende twirling flutter, der minder os om helikopter vinger. Milkweed og mælkebøtte planter har frø med silkeblød hoveder, der er specielt udformet til at flyde ubesværet væk i vinden – forhåbentlig for at finde et sted at vokse. Ferskner har hårdt gruber, der vil vokse ind i træer under de rette betingelser, og fyrretræer har kegler, der er fyldt med frø.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com