Hvordan påvirker forskellige plantning dybder planternes vækst?

November 20

Hvordan påvirker forskellige plantning dybder planternes vækst?

Frøene har en generel plantning dybde, der anbefales for hver type, og ældre planter skal anbringes således, at rødderne er begravet, men stængler eller kufferter er ikke. Mens det er normalt bedst at følge instruktionerne på frø pakke eller plante tag om plantning dybde, kan der være grunde til at variere plantning dybde, flytte plantning enten op eller ned fra den foreslåede dybde.

Fugt

Hvis betingelserne er tør, er det ofte gavnligt at plante frø dybere end normalt. Dette placerer frø under den tørreste del af jorden og sætter dem i stand til at nå fugt hurtigere, end de ellers ville. Hvis jorden er for tørt og frø ikke får noget vand på alle, det vil mest sandsynligt dø uden spire. Planter, der er i stand til at vokse under sådanne forhold kan være forkrøblede og tynde, og kan være modtagelige for insekter og sygdom. Ældre planter bør have i plantning hul dybt nok for rødderne at nå fugt uden begrave over kronen af rødderne.

Tunge jord

Forskellige slags jord kan have en betydelig indvirkning på frø og planter, der er plantet på forskellige dybder i jorden. Frø og unge planter, der er plantet for dybt i tunge jord, der indeholder en masse ler er ikke sandsynligt at gøre godt. De kan ikke tvinge deres rødder gennem jorden for at finde næringsstoffer, og det er svært for plante stænglen at skubbe til overfladen. Når plantning i meget tung jord, vil planter få den bedste start, hvis frøene er plantet tæt på overfladen for at planterne kan nå luft og lys så hurtigt som muligt. Transplantation kan rådne hvis plantes for dybt i ler, på grund af konstant fugt og manglende luftcirkulation.

Lys jord

Frø og planteformeringsmateriale, der er plantet i let jord, dem, der har en løs struktur, tendens til at vokse godt når de plantes i næsten enhver rimelig dybde. Sådan jord har en høj sand eller økologisk materielle indhold. Jorden pakke ikke sammen og giver mange stier til vand og luft til planterne, samt at gøre det nemt for planter til at udvikle en betydelig rod struktur. Hvis plantes for dybt, selv i let jord, kan en frø dø før at nå overfladen. Men plantet i en normal række plantning dybder--som varierer afhængigt af typen anlæg – frø og begyndte planter i lys jord vil trives hvis holdes fugtig nok.

Dræning problemer

Frø, der er plantet på områder med dræning problemer er tilbøjelige til at rådne ligegyldigt i hvilken dybde, de er plantet. Ældre planter kan placeres i sådanne områder og plantet på en lavere dybde end normalt, således at en del af rodklumpen er over jorden. Anlægget skal være omgivet af en stor bakke af jord til at hjælpe område med dræning. Lavvandede tilplantningen vil tillade en plante til at vokse i et område, der ellers ikke kunne støtte den.


© 2021 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com