Hvordan man beregner Dam størrelser

November 23

Vide hvordan man beregner Dam størrelser er afgørende for enhver, der ejer en dam. Vel vidende din Dam størrelse er vigtige til bestemmelse af hvor mange og hvilke typer af planter, bør du placere i din dam og hvor mange fisk din Dam kan opretholde. Det er også vigtigt at vide, når du tilføjer kemiske behandlinger, eller bestemme hvad størrelse filter og pumpe din Dam kræver.

Instruktioner

Regelmæssig figurer

•Indstil formen på dammen. Hvis det har en nogenlunde regelmæssig form, som en cirkel, en oval, en firkant eller et rektangel, vil du bruge standard geometriske formler til at bestemme det areal. Hvis din dam er uregelmæssigt formet, vil du bruge en anden metode.

•Measure dammen overflade dimensioner. Hvis det er kvadratiske eller rektangulære, måle længden og bredden. Hvis dammen er cirkulære eller ovale, måle omkredsen. En måling hjulet er det bedste værktøj til dette, men et målebånd kan anvendes i stedet.

•Indstil areal. Overfladearealet af en kvadratisk eller rektangulær Dam er dens bredde gange dens længde.

For at opnå overfladearealet af en cirkulær Dam, opdele sin omkreds af 6.28 (dobbelte af værdien af pi). Dette vil give dig radius (afstand fra kanten til centrum). Derefter cirklens radius (Multiplicer det af sig selv) og multiplicere resultatet med 3,14 (pi). Resultatet er din areal.

Oval damme, måle længden og bredden. Opdele hver af 2, derefter Multiplicer svarene sammen. Multiplicere dette resultat med 3,14 (pi) og du har din areal.

Uregelmæssige former

•Measure en uregelmæssigt formet dammen ved første at forestille sig et rektangel trukket så hele dammen er indeholdt i rektanglet. Måle dimensionerne af din imaginære rektangel og tegn rektangel til at skalere på et stykke millimeterpapir.

•Measure afstand fra den imaginære rektangel til faktiske kanten af din Dam på flere punkter omkring pond's perimeter. Skitse i din Dam til at skalere på ternet papir. De mere måling point, du bruger, jo mere nøjagtig din endelige resultat.

•Count torve inde skitse af din Dam på ternet papir. Multiplicer antallet af kvadrater af området i hver firkant. Bemærk, at området i hvert kvadrat uanset måling hver firkant repræsenterer gange sig selv. Dette giver dig pond's areal.

Dybde og volumen

•Indstil dybden af dammen ved at måle dybden flere steder og gennemsnit af resultaterne. Disse metoder kan bruges med damme i enhver form. Hvis din dam er lavvandet, skal du bruge et målebånd. Hvis din dam er dybere end seks fødder, kan du måle dets dybde ved hjælp af en knudret reb. Binde knob hver 3 fødder på et reb, vægt ene ende af rebet med noget der ikke flyder. Få i en båd og slippe rebet ned i vandet i de steder, du måler. Som rebet ned i vandet, Tæl knob. Multipliceres resultatet med tre, og du har dybden af din Dam på det tidspunkt i fødderne.

•Multiply areal af din Dam af den gennemsnitlige dybde af din dam. Resultatet er størrelsen af din dam i kubikfod.

•Multiply kubiske optagelserne af 7.48 Hvis du har brug at kende størrelsen af din dam i gallon.

Tips & advarsler

  • En dam regnemaskine, som den findes på www.practical-water-gardens.com/pondvolumes.htm, kan fjerne en masse aritmetiske for dig.

© 2022 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com