Skygge buske i Utah

November 24

Skygge buske i Utah

Mens de fleste planter kræver nogle direkte eller indirekte eksponering for solen, er der masser af arter, der foretrækker de mørkere hjørner af haven. Vælg blandt disse skygge-elskende planter til at finde den perfekte Busk for det shadiest sted i Utah haven. Utahs meget bjergrigt terræn giver det en bred vifte af klimaer, der spænder over USDA hårdførhed zoner 4 til 8. For at sikre at du finde planten er bedst egnet til din lokale vejr og temperatur, rådføre sig med din lokale gartneri forlængelse for yderligere rådgivning.

Vestlige Labrador te

Vestlige Labrador te (Ledum glandulosum Nutt.), også kendt som Trappers te, er medlem af familien hede. Det er kendt for sine små, hvide blomster, som vokser i globe-formede klynger i enderne af plantens grene. Vestlige Labrador te er hjemmehørende i store dele af Canada og langs Stillehavets kyst, sydpå over Washington og Oregon. Sortimentet spænder i øjeblikket meget af Utah og andre vestlige stater, fra Montana til Californien. Bladene har en lys gul-grøn farve, som, kombineret med den hvide blomster, gør anlægget en dekorativ Busk for landskabspleje i skyggefulde områder. Som navnet antyder, kan vestlige Labrador te blade blive brygget i en te. Bemærk dog, at frøene og andre dele af planten er giftige ved indtagelse.

Saskatoon Serviceberry

Saskatoon Serviceberry (Bærmispel alnifolia) går under mange navne, også kendt som den vestlige serviceberry eller Juneberry. Det vokser oprejst, nå overalt fra 3 til 18 fod høje. Ligesom den vestlige Labrador te plante producerer Saskatoon Serviceberry små, hvide blomster i tætte klynger. Blomsterne blomstrer i April gennem juni, producere en subtil duft. I efteråret tilbyder de løvfældende serviceberry strålende røde blade. Saskatoon Serviceberry er hjemmehørende i det vestlige USA og Canada, blomstrende langs skoven, bjergskråninger og flodbredder.

Sort tjørn

Den sorte tjørn (Crataegus douglas) tilhører Rosenfamilien, forsynet med familiens varemærke torne langs dens stærkt forgrenet lemmer. Busk kan vokse som et lille træ, samt, at nå op til 30 fod høje. Den busk blomster er hvide og meget prangende, danner i tætte klynger og efterfulgt af sorte bær. Busk er hjemmehørende i det vestlige USA og Canada, sortimentet strækker sig fra Californien til Alaska og østpå til Michigan og Minnesota. I naturen vokser den langs enge og i åben skov, trives i skygge, halvskygge eller endda solen.

Silverberry

Silverberry (Sølvblad commutata) er også kendt som wild oliven eller ulv willow, selvom det er hverken en oliven eller en pil. Det er snarere en busk måle op til 12 fod høj med konisk, stærkt parfumerede gule blomster og hvide bær. Silverberry vokser hurtigt, modstår sygdomme og tørke godt og fungerer som en fremragende læhegn. Den vokser godt i skyggen, halvskygge eller sol.


© 2022 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com