Hvordan at pode japansk ahorn stiklinger

May 17

Hvordan at pode japansk ahorn stiklinger

Nogle af de mest efterspurgte sorter af japansk ahorn er overført via podning, hvilket betyder at deltage to forskellige planter sammen, så de vokser som en. De fleste japanske maples med succes kan formeres fra frø eller skære så godt, men podning er den mere kommercielt pålidelige tilgang. Desværre for japansk ahorn entusiaster er podning en værdsat og sjældne gartneri dygtighed, så disse meget ønskeligt træer er temmelig dyre. En anden måde at samle og nyde de mest usædvanlige og eksotiske japanske maples er at pode dine egne. Podninger gjort fra januar til marts er mest vellykket. Dyrke tålmodighed mens mestre de færdigheder, der kræves.

Instruktioner

•Vælg en scion, en gren med to til tre eller flere knopper, fra en kompatibel træ, der har en diameter svarende til træet rodstok.

•Kontrollér jævn skrånende nedskæringer, mellem 1 og 2 inches lang, på både scion og Rodstokken. Rodstok, start på opskærer omkring 2 inches fra butt, hvor træets rødder begynder.

•Styrke fælles med en ekstra pisk og tunge skåret på Rodstokken. Med den skråne skære opad--støtte det med fingeren – gør en ren nedadgående 1/2-inch skære omkring en tredjedel af afstanden ned fra spidsen.

•Gentag både den jævn skrånende klippe og pisk og tungen skære på scion, men denne gang gør bunden stilk nedskæringer--til at matche toppen skærer du lige lavet på Rodstokken. Jo mere perfekt to stilke align, jo større dine chancer for en vellykket graft.

•Skub afsnittene snit af scion og rodstok sammen, forbinder de to tunger. Juster de cut overflader nøje, så begge cambium lag--lige under den ydre bark--vil vokse sammen. Matche disse cambial lag på kun én side, hvis stilke er forkerte i størrelse.

•Sno omhyggeligt afstemt graften med malertape og derefter en gummi spirende strip for at holde stykker sammen stramt og forhindre udtørring. Anvend hånd voks over hele transplantat område for ekstra beskyttelse.

•Tag malertape, spirende strip og voks omkring en måned efter nye trævækst begynder--beviser at podekvisten er succes--men i mange tilfælde graft materialer vil nedbrydes og falde væk deres egne.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com