Hvilke stater har brombær dyrker i?

September 27

Hvilke stater har brombær dyrker i?

Rubus L. slægten, almindeligvis omtales som blackberry, indeholder mere end 200 forskellige arter. Planter kan være efterstillet eller oprejst, thorned eller thornless, men alle sorter kan genkendes af den spiselige frugter, de producerer. Bær af en blackberry plante er faktisk en samlet frugt. Planter dyrkes kommercielt for deres frugt, og kan også findes voksende vilde.

BlackBerry Distribution

Brombær typisk vokser bedst i tempererede klimaer. Men ifølge af United States Department landbrugsministerium (USDA), en form for blackberry arter kan findes i hver eneste af staterne. Mange stater vokse brombær kommercielt, og USA er verdens førende producent af brombær. Anlægget også vokser vildt på en række områder, og er meget almindeligt i Midtvesten og østlige stater. Brombær også vokser vildt i varmere sydlige stater, men frugten er som regel små og plante udbyttet er lavt i forhold til planter, der dyrkes i mere tempereret stater.

Højeste producerende stater

De førende produktionsområder brombær er spredt på tværs af forskellige regioner i USA. Ifølge USDA var Oregon den højeste producerende stat i 2009. Staten produceret mere end 50 millioner pounds af brombær, værdiansættes på over 28 millioner dollars. Andre stater, der fører USA i blackberry produktion er Californien, Texas, Arkansas, Georgien, Washington og North Carolina. Cultivarer produceret variere efter tilstand og klima, hvor de dyrkes.

Populære Blackberry sorter

BlackBerry sorter er ofte klassificeret efter deres vækst vane. Efterfølgende brombær, semi Rank brombær og oprejst brombær dyrkes i visse dele af USA. Trailing og semi Rank typer kræver et espalier, mens mest oprejst typer gør ikke såfremt de er beskåret korrekt. Marion er en af de mest populære blackberry kultivarer i USA, og der dyrkes flittigt i Oregon for sine velsmagende, mellemstore til store frugt. Arapaho er en populær oprejst type, skyldes delvis at thornless. Chester Thornless er en bemærkelsesværdig semi-oprejst sort, vokset til sin høje frugt udbytter.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com