Tips om Jigs for tabellen save

December 1

Jigs kan udvide den kreative kapacitet af en bordrundsav, samt gøre det mere sikkert at bruge. I kombination med forskellige slags skære knive, dado vinger og profil kuttere, jigs kan giver dig mulighed at bruge en tabel så du rippe og crosscut bords, skære dados og grater og endda gøre profileret støbning.

Crosscut slæde

De fleste bordrundsav producenter leverer deres Save med T-formede crosscut seler, der glider i hakkene i saw top. Disse er nyttige for tværgående små stykker af træ, men utilstrækkelige til at levere den stabilitet, der er nødvendige for store boards. Du kan bygge en crosscut slæde med to løbere, der glider i begge takket sav giver stor stabilitet for tværgående. Crosscut slæder er normalt omkring to af tre fødder i størrelse, med et hak ned i midten, hvor savklinge kører. Ved at påføre lodrette stykker på forsiden og bagsiden af slæden, udvide højere end saw blade nedskæringer, kan du forhindre bladet skære slæden i to stykker.

Samling Jig

Rippe en skæv bord på en bordrundsav er vanskeligt, fordi når du kører en skæv side langs saw hegnet, vil du blot skåret anden siden af brættet langs den samme forkvaklede linje. En løsning er at fælles én side af brættet, indtil det er lige så du kan køre det sande langs saw hegnet. Hvis du ikke har en jointer, kan du gøre det samme på en bordrundsav med en samling jig. Dette er dybest set et lang stykke af krydsfiner med en lige kant med nogle klemmer på toppen, som du kan bruge til at vedhæfte dit forkvaklede bord. Ved at slutte den forkvaklede bord til den lige jig, giver du effektivt det med en lige kant. Derefter, når du kopierer bordet, vil du oprette en lige kant på den side, hvor du rippet det. Du kan derefter fjerne jig og rip anden siden af brættet kører den lige side langs saw hegnet.

Resawing Jig

En bordrundsav er undertiden bruges til at resaw et tykt stykke træ. Resawing er handlingen at skære en bestyrelse gennem dens tykkelse til at oprette to tyndere plader, i modsætning til den mere fælles handling at skære det fladt på toppen, så. For eksempel, hvis du har et bord der er to inches tyk og otte inches lang, kan du resaw det til at skabe to bestyrelser, der er en tomme tyk og otte inches lang. For at gøre dette, skal du køre bestyrelsen på tværs af saven står det på sin smalle kant, som er iboende ustabilt. En resawing jig er en L-formet bord med en spiken, der passer i kærven på bordet så top. Den lodrette side af L leverer en stabil ansigt mod som du kan holde det bord, du resawing, forhindrer dig i at slingrende det mens savning.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com