Hvordan man dyrker Gladiolus løg inde

December 2

Hvordan man dyrker Gladiolus løg inde

Gladiolus kommer i mange farver og deres sommer spir af blomster tilføje drama og dimension til blomsterhaven. Gladiolus gøre fremragende afskårne blomster og er nem at dyrke i solrige betingelser hvor jorden er veldrænet. Planterne vokse fra knolde, som storage organer svarende til pærer. De betragtes som sarte planter og knolde skal være gravet op i efteråret og opbevaret indendørs om vinteren. Som med de fleste pærer, kan gladiolus knolde være "tvunget" og dyrkes indendørs for tidligere farve skærme.

Instruktioner

•Tag knolde fra haven til bedste indendørs gladiolus skærme. Din knolde er tilpasset årstidens cyklusser af lyset, i modsætning til nyindkøbte knolde, der kan være fra et andet område. Graver planter i efteråret og satte dem på et tørt område. Når løvet er tørt, skæres det. Placer knolde i sphagnum mos inde i en papirspose.

•Tillad knolde til hvile mellem fire og 10 uger fra tidspunktet du graver dem op til genbeplantning. Gemme dem indendørs hvor temperaturen er mellem 38 og 58 grader Fahrenheit.

•Plant knolde seks til otte uger før du ønsker at se blomstrer. Brug en gryde med bred drænhuller, der er kun 1 eller 2 inches bredere end knolde.

•Fyld puljen med lige dele sphagnum, pottemuld og perlite for dræning. Placer knolde 3 til 5 inches dyb i jord blanding med spidse ender, og derefter fylde omkring dem med jord. Vand gryde indtil det er jævnt fugtig.

•Sæt puljen i et rum med medium lys, hvor temperaturen er 55 til 60 F. gradvist øge lys og varme i de næste tre uger indtil puljen er i et område med fuld sollys på 70 F. Toppen af knolde skal være synlig på dette tidspunkt.

•Drej pot så corm vokser lige. Befrugte hver to uger med en vandopløselig gødning anvendes på sats anbefales. Holde corm jævnt fugtig, men ikke klæg.

•Klippe brugt blomst stængler tilbage til bunden af anlægget. Når alle blomster er visnet, flytte puljen udendørs så løvet kan afslutte indsamle solenergi til den næste sæson vækst. Trække knolde fra puljen i efteråret og gentage processen.


© 2021 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com