Har jeg brug for en mandlig & kvindelige æbletræ at producere æbler?

December 4

Har jeg brug for en mandlig & kvindelige æbletræ at producere æbler?

Æbler er vokset i hver eneste af de kontinentale stater i USA, med Washington, Californien, Michigan, New York, Virginia og Pennsylvania blandt de bedste producenter. Når voksende din egen æbler, center bekymringen ikke rundt om du har brug for mandlige og kvindelige træer men hvilken række æbletræ kan bestøve dine træer.

Pollinizers

Æbletræer betragtes self-incompatible, hvilket betyder, at de har brug for mindst én anden række æbletræ at hjælpe dem med at opnå bestøvning. Avlerne skal vælge en sort til brug som en pollinizer, der har samme bloom tid som deres primære valg af æbletræ.

Sparer plads

Børnehave træer findes til avlerne med begrænset plads, der omfatter flere kompatible kultivarer podet på et enkelt træ, eliminerer behovet for at plante flere træer. Producenterne kan også udføre deres egen podninger at indføre en ny sort eller et bestøver eller til at gengive en bestemt apple sort, som frugttræer ikke vokser rigtigt frø.

Blomstrende datoer

Blomstrende datoer for pollinizer træerne og de træer, du håber at bestøve skal overlappe hinanden. Æbletræer har tendens til at blomstre tidligt i sæsonen, midseason eller sent på sæsonen. Derudover har nogle kultivarer overlappende blomstrende sæsoner. For eksempel, har Enterprise gangen bloom, der strækker sig på tværs af midseason og sent sæson.

Bindinger

Anna og Dorsett Golden blomstrer på samme tid. Andre sorter, der deler bloom gange og så kan kombineres til bestøvning omfatter Jerseymac, Ginger Gold, Gala, Mollie's Delicious, Red Delicious, Fuji, Mutsu, Yates og Granny Smith. Derudover Priscilla, Ozark guld, Golden Delicious, Jonagold, Rom skønhed, Stayman og Arkansas sort blomstre sammen. "Nogle sorter, såsom Winesap, Mutsu, Jonagold og Stayman, producere sterile pollen og bør aldrig bruges som pollinizers," ifølge North Carolina Cooperative forlængelse.

Sygdomsresistente bindinger

Kultivarer er tilgængelige, der tilbyder sygdomsresistens samt gøre god bestøver bindinger. Apple skurv-resistente sorter omfatter Enterprise, Goldrush, galla og Golden Delicious, som alle bestøver med hinanden. Pristine pollinates med Williams' stolthed, Rikke_hoetoft, Jonafree og frihed. Jonafree pollinates med Goldrush eller Enterprise. Williams' stolthed, Rikke_hoetoft og frihed vil bestøve med en mid - eller sen-blomstrende sort.

Valg af træer

Apple tree kultivarer og sorter bør vælges til at opfylde betingelserne for dit websted, jord og hårdførhed zone, men mange andre funktioner kan guide dit valg, såsom typen af æbler produceret og deres tid af modning, træets sygdomsresistens, mængden af vedligeholdelse og vedligeholdelse træerne kræver, om træerne er standard eller dværg og rodstok og stamme.


© 2022 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com