Blomsterfrø til Petunias

December 5

Blomsterfrø til Petunias

Petunia frø kræver ikke omfattende pleje til at spire, men de skal startes godt foran de udendørs såsæsonen. Uanset række har frø også visse krav, der skal være opfyldt, før de vil begynde at vokse. Fordi de er så lille, oprindelige beplantning kan være en udfordring, men en specielt produceret pelleted frø gør såning lettere.

Pelleted

Petunia frø er meget små, næsten ligesom sandkorn, og kan være svært at soen. næsten umuligt at tælle, de holde sig til fingrene, da de er drysset i jorden. For at gøre dem nemmere at arbejde med, har producenterne lavet pelleted petunia frø. Hver frø er belagt med en organisk materiale, der nedbryder efter plantning. Belægningen gør petunia frøene let at se, tælle, håndtere og plante. Betyder mindre spildt frø samt selv afstand under plantning.

Naturlige

Nonpelleted, eller naturlige frø kan være vanskeligt at håndtere på grund af deres lille størrelse, men de er normalt mindre dyrt og nemmere at spire. De kan indsamles direkte fra fabrikken i efteråret, således at favorit petunia planter kan reproduceres over haven eller delt med venner og naboer. De kan ikke altid reproducere den samme farve bloom som overordnet, men uønskede planter kan fjernes. Naturlige frø har også en længere holdbarhed. Selvom petunia frø bør plantes sæson efter det er indsamlet for de højeste spiring priser, fortsat nonpelleted frø til at spire i et højere tempo, hvis det er gemt mere end én sæson.

Plantning

Både pelleted og nonpelleted petunia frø er startet indendørs omkring 10-12 uger før den sidste frost. De er drysses på toppen af jorden og presset ind i det lidt, men ikke er omfattet eller skubbet dybt i snavs. Frø skal spire i en til to uger, men nøjagtige tidspunkter afhænger af temperatur og lysforhold. Petunias vokset fra efterkommere kan transplanteres udendørs, når de har mindst tre løvblade og temperaturer har varmet til mindst 65 grader Fahrenheit i løbet af dagen.

Spiring krav

Petunia frø kræver sollys, varme og fugt til at spire. I modsætning til frø af mange andre typer af planter, vil de ikke spirer i mørke, så det er vigtigt at plante dem på toppen af jorden i stedet for ned i den. Varmere jord vil resultere i hurtigere spiring, men det bør være mindst 60 F for vækst for at starte. Frøene skal også regelmæssige fugt kombineret med lyset og varmen. Ideelt set bør jorden fugtig, men ikke gennemblødt. Frø vil ikke spire i tør jord.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com