Kan mug fra brød dræbe dig?

December 7

Kan mug fra brød dræbe dig?

Mold er en mikroskopisk svamp, der kan leve på dyr eller plante sagen. Fødevarer som brød og ost udvikler ofte skimmel. Skimmelsvampe består af mange forskellige celler og er ofte synlig for det blotte øje. Visse typer af mug kan være farligt, at gøre dem, der indtager det syge.

Identifikation

Skimmel består af roden tråde, der invaderer mad, en stilk, der hæver sig over maden den lever på og dannelsen af sporer for enden af stokken, ifølge det amerikanske Department af landbrugsministerium (USDA). Disse sporer er ansvarlig for den farve du ser på de mugne fødevarer.

Potentielle

Ikke forbruge mug på fødevarer som brød. Brød er en porøs mad og er ofte forurenet under overfladen, hvor du ikke kan se den. Visse typer af skimmel producerer farlige mykotoksiner--giftige stoffer, der kan gøre dig meget syg.

Effekter

Indtagelse mugne brød kan forårsage alvorlige luftvejssymptomer, navnlig dem, der har astma eller andre alvorlige luftvejssygdomme. Skimmel indtagelse kan forårsage alvorlige og livstruende komplikationer for astmatikere. Allergiske reaktioner er mulige i dem, der er følsomme for skimmel. Mug skal ikke indtages; følsomme personer snuse mug kan have en alvorlig reaktion. Nogle allergiske reaktioner forårsage anafylaksi, en livstruende medicinsk nødsituation, der kan forårsage død, hvis behandling ikke søges straks. Visse typer af svampe på fødevarer producere en kræft-fremkaldende gift kendt som aflatoksin. USDA overvåger fødevarer, især jordnødder og feltet corn, for tilstedeværelsen af denne gift.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com