I hvilken sæson kan vandlevende sød kartoffel vinstokke plantes?

December 9

Prydplante søde kartofler vin (Ipomoea batatas) kan plantes i foråret. Det er en rigtigt sød kartoffel og dens knolde rødder er spiselige, men bitter smag. Plante entusiaster præmie søde kartofler vin for sin fed farverige løv, kraftig vækst vane og tørke tolerance. Denne alsidige vinstokke er almindeligt anvendt som en bunddække, sprawling plante i blomsterbede, en spilde plante i containere og som en stand-alone container plante.

Sorter

Tre almindelige sorter af søde kartofler vin er Margarita, Blackie og tricolour. Margarita's chartreuse grøn farve og blackies Bourgogne-sort farve gør en fed, kontrasterende erklæring når plantet ved siden af hinanden. Tricolor ornamentale søde kartofler vin viser flerfarvede brogede blade med nuancer af hvid, pink og grøn. Tricolor er en mindre kraftig plante med små spidse-fligede blade.

Foråret plantning

Prydplante sød kartoffel vinstokke ankommer i haven Planteskoler i det tidlige forår. Disse planter dyrkes i varmt kommercielle drivhuse. Midten til slutningen af foråret er det bedste tidspunkt at plante dem i jorden. Sørg for jorden har varmet og vejret er stabilt med natten temperaturer på 50-60 grader Fahrenheit og dagtimerne temperaturer på 70 grader Fahrenheit og derover. Space planter to fødder fra hinanden i veldrænet jord eller i containere med pottemuld.

Voksende vane

Ligesom de fleste tropiske planter, prydplanter søde kartofler vin trives i fuld sol og sommervarme, men kan tåle nogle skygge. Etablerede planter er tørke tolerant. Udviser bladene på denne plante lade dig vide, hvornår det er tid til vand. På grund af prydplanter søde kartofler vin kraftige vækst vane, kan du holde det i skak med lejlighedsvise trimning. En fordel ved sin kraftige vækst er, at det kvæler ud ukrudt. Selvom dekorative sød kartoffel vine kan vokse i skygge, er bladene mindre og sparsommere på vinstokkene. Fed farven på denne plante lider også når der dyrkes i skyggefulde steder. Anvende en vandopløselig gødning en gang om måneden. Når plantning i en container, Husk på at professionelle avlere har rapporteret knolde af søde kartofler vin vokser og sprængfyldt beholderen. Du kan undgå dette ved at købe de søde Carolina serien, Pink Frost eller tricolour, som har mindre rodsystemer og er mindre energisk.

Formeringsmateriale

Hvis du kender nogen, der har en sød kartoffel vinstok, bede om nogle stængelstiklinger. Søde kartofler vin udbreder ved at plante stængelstiklinger direkte i jorden. Bruge en rode hormon, hvis du ønsker at fremskynde processen. Det tager omkring fire eller fem dage til at slå rod. Omkring to uger efter plantning i jorden, klemme den midterste shoot af planterne. Hvis du plante dem i en beholder, kan du give dem en anden knivspids i to uger. Klemme tilskynder til planter til gren og fylde. Hold jorden fugtig, indtil rødderne er veletableret. Ved at grave knoldene i efteråret og gemme dem for at plante det følgende forår, behøver du aldrig at købe en anden plante.


© 2022 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com