De bedste grøntsager til en fald have

December 11

De bedste grøntsager til en fald have

En falde haven giver mange af de samme betingelser for grøntsager som en foråret have. Derfor kan falder haver indeholde mange af de samme grøntsager som foråret haver. De bedste grøntsager til efteråret haver varierer baseret på USDA hårdførhed zone hvor en have er placeret. Haver i zoner 9 gennem 11 kan vokse varme sæson grøntsager dybt ind i efteråret. Haver nord for dette skal vokse primært cool sæson grøntsager.

Planlægning

Det bedste tidspunkt at planlægge en efteråret haven er i foråret når du planlægger foråret haven. Dette er fordi de samme planter, som du plante i foråret vil vokse godt i efteråret haven. Mange gartnere ser på efteråret haven som en anden chance for at dyrke grøntsager, der ikke vokse godt i foråret på grund af sen frost eller usædvanligt varme kilder. Efteråret havearbejde periode ofte varer længere, hvilket giver grøntsagerne en chance for at modnes.

Vegetabilske karakteristika

Cool sæson og varme sæson vegetabilsk hver har forskellige karakteristika, der gør dem egnet til havearbejde. Cool sæson grøntsager er ofte lavtvoksende, grønne og grønne. Fordi grøntsager vokser tæt på jorden, de ikke fryse så let som varme sæson grøntsager gøre. Varme sæson grøntsager vokser typisk på vinstokke, buske eller stilke. Disse planter vokse høj nok til at absorbere mere sollys og bruge den energi, de skaber fra solen til at producere grøntsager og frugt. Høje grøntsager er mere tilbøjelige til at blive beskadiget af frost end lavtvoksende grøntsager.

Timing

Typisk, fall haver er startet fra frø i midten til slutningen af sommeren eller fra transplantationer i Efterår tidlige. Planterne kan anbringes dybere i jorden end foråret grøntsager til at forhindre udtørring fra sommervarmen. Planter som græskar modne af midten til slutningen af efteråret hvis plantet i midsommer. Planter med en kortere vækstsæson sådan som radiser kan plantes i tidligt falde og vil være klar til høst af slutningen af efteråret. I USDA hårdførhed zone 9 og varmere, kan sommeren være for varmt selv for varme sæson afgrøder. I dette tilfælde sommer afgrøder kan plantes i foråret og falde, mens cool sæson afgrøder kan plantes i vinter.

Afgrøde eksempler

Efteråret grøntsager kan opdeles i to kategorier. De er langsigtede, frost-tolerant afgrøder og kortsigtede, frost-modtagelige grøntsager. Langsigtet grøntsager med frost tolerance omfatter broccoli, roer, rosenkål, gulerødder, kål, blomkål, chard, collards, grønkål, hvidløg, salat, løg, sennep, persille, majroer og spinat. Kortsigtede grøntsager omfatter cantaloupes, majs, bønner, agurker, auberginer, okra, ærter, irske kartofler, peberfrugt, søde kartofler, squash, tomater og vandmeloner.


© 2021 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com