Hvornår skal du vælge & tør hortensia

December 17

Hvornår skal du vælge & tør hortensia

Hortensiaer er nem at dyrke blomster, der blomstrer fra tidlig sommer til slutningen af efteråret i en række farver. De enkelte blomster er små, men blomstrer i rige, store klynger. Hortensia tørre meget godt hvis pleje er taget til at samle dem på det rigtige tidspunkt. Hortensiaer skal plukkes til tørring når blomsterne er godt modnet og har en tæt Blomsterkurv.

Picking hortensia til tørring

Det bedste tidspunkt at plukke hortensia til tørring er når blomsterne er også vokset. Blomster er bedst plukket for enden af den blomstrende sæson i midten til slutningen af efteråret. En nem måde at afgøre, om blomsten er klar til tørring er at presse Blomsterkurv forsigtigt. Bruge hele hånden med fingerspidserne udvidet for at gøre dette. De blomster, der er klar skal ikke føle sig blødt, men snarere sprød at røre. Også kontrollere buketter under de øverste sprød blomster. Hvis disse er stadig bløde så giver blomsten et par dage mere.

Tørring hortensia

Lufttørring i en oprejst position er normalt bruges til at tørre blomster, snarere end på hovedet hængende metode, der bruges med andre blomster. Der er et par måder at gøre dette. Forlade blomster i et par inches af vand uden efterfyldning af vand. Blomsterne vil tørre som de er.

Anden måde er at tage to stole og rul nogle hønsenet mellem dem. Arrangere blomster på wiren med deres stængler hængende gennem hullerne. Lederne af blomsterne understøttes med ledning.

I enten måde bruge blomsterhoveder det resterende vand i stilken, som hjælper dem til at bevare farve og mængde, som de tør. Blomster tager omkring to til tre uger til at tørre afhængig af betingelser. De er bedste venstre i et tørt, mørkt og varmt sted med luftcirkulation. Hvis der er tørret i lyset, vil farven på blomsterne blegemiddel.

Når blomsterne er klar bliver de sprøde med fast stængler.

Ved hjælp af Silica Gel tørre hortensia

Silica gel kan også bruges til at tørre hortensiaer og hjælper med at bevare glans af farve og naturlige udseende af blomster. Processen er meget enkel, men brug lidt praksis og er tidskrævende. Tage en stor plastikbeholder med låg og dæk bunden med et tyndt lag af silicagel. Tage blomst med stilke skæres meget kort, for at passe ind i beholderen uden at blive knust, og Placer på silica med stængler op. Lift silicagel på blomsten, arbejder det godt ind i midten og under kronblade. Lag mere silica på og blomsterne, indtil beholderen er 1/2 tommer under fuld. Læg låget på og lad i fire dage. Omhyggeligt udøse silica på avisen og plukke blomster. Forlader blomster i silica i mere end fire dage vil gøre dem for skørt.

Tørrede hortensia krans

Hortensia kan også bruges til at lave en tørret blomsterkrans. Til dette skal du vælge friske modne blomster på 4 til 5 tommer stængler. Brug wire, fastgør hver blomst over på en færdige krans ramme indtil rammen er dækket. Placer kransen på en flad overflade i en varm mørkt sted til tørre. Det tager cirka en uge for blomsterne til at tørre helt på plads, og kransen kan derefter hænges.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com