Hvordan man dyrker tidlige jordbær

June 6

Hvordan man dyrker tidlige jordbær

Jordbær vokse godt i det meste af USA, hvilket gør dem en ideel afgrøde for novice gartnere af edibles. Nogle typer af jordbær, kendt som "dag neutral," producere afgrøder tidligere end de almindelige juni-bærende planter, med kontinuerlig jordbær produktion fra maj til August. Dag-neutral jordbær producere mindre bær og færre løbere end deres juni-bærende kolleger gøre. Uden virvaret af så mange løbere, dag-neutral jordbær vokse godt i containere og lille have grunde.

Instruktioner

•Anvend en skovl at blande rige, økologisk havejord i jordbær plantning seng. Bland en lys gødning i jorden på tidspunktet for udplantning.

•Trim rødder på dag-neutral jordbær planter til en længde på 6 inches, anbefaler haven eksperter på "Sunset" magasin. Grave et hul i haven så bred som rodklump, omkring seks inches dyb. Sætte planten i hullet, så kronen sidder lige over jorden og rødderne forblive omkring en kvart-tomme under overfladen. Gentag for at danne en gruppering af tre til fire planter.

•Space den næste gruppe af tre jordbær omkring en mund bag den første gruppering. Gentag, indtil rækken er fyldt med grupper af planter. Plads næste række 2 fødder til venstre eller højre i først. Fortsætte indtil sengen er plantet.

•Treat med et let drys af jordbær-anbefalet gødning hver måned fra plantning til efteråret. Anvende omkring 1 lb. gødning pr. 15 fødder plantet rækker, jordbær. Vand jorden efter plantning. I hele vækstsæsonen, tilsæt vand når jorden bliver tør at røre ved.

•Overvåge planter for løbere. For at undgå rådne, klip løbere off dag-neutral jordbær så snart de dukker.

•Pinch off enhver blomster, der udvikler på afgrøde fra plantning indtil juni under den første vækstsæson. Dette hjælper planterne udvikle et sundt rodsystem og bidrager til en sund sommer eller efteråret bær afgrøde, ifølge University of Illinois forlængelse. I de efterfølgende år, gøre det muligt blomsterne til at forblive som de udvikler for tidlig produktion.

•Pick jordbær når bærrene blive røde og modne. Rådnet og overmodne frugter kan føre til udvikling af svampesygdom eller tiltrække bugs.

•Når planter begynder at gå hvilende i det sene efterår, rive ud nogen døde eller døende plantemateriale. Ukrudt i haven. Dække med hø indtil det følgende forår.

Tips & advarsler

  • Plante jordbær, så snart jorden er brugbar i foråret. Dække nye planter med hø barkflis at forhindre frysning ved eftersæson frost. Strawberry patch kræver typisk, genplantning hver tre til fire år.
  • Ikke plante jordbær i det samme sted med peberfrugt, tomater, auberginer og kartofler, ifølge University of Illinois Extension Service. Disse planter kan forårsage verticillium visnesyge svamp at bo i den jord, som forårsager store problemer for jordbær afgrøde.

© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com