Den bedste orkidé pleje

December 30

Den botaniske familie Orchidaceae består af næsten 30.000 forskellige arter af tropiske blomsterplanter. På trods af deres ry for at være vanskelige at dyrke trives orkideer faktisk med meget enkle pleje, når deres dyrkning krav er opfyldt. Native til verdens tropiske regioner, orkideer værdsætter varm (over 60 grader Fahrenheit) og fugtigt klima. Heldigvis, genskabe disse betingelser inde i dit hjem er en simpel opgave, der vil hjælpe med at holde din orkidé ser sit bedste.

Potning Mix

Mange populære orkidé arter, som Dendrobium, Cattleya, Phalaenopsis, er epifytiske planter, hvilket betyder, at de bruger tykke, kødfulde rødder til at absorbere fugt og næringsstoffer fra luften omkring dem. Når der dyrkes som en stueplante, kræver orkideer en grov, godt afdrypning potning mix. Oprette en hjemmelavet, økologisk orchid potning mix ved at kombinere lige dele sphagnum sphagnum, trækul, redwood bark, perlite og kork. Pot orkidé i en plantning container, der er bare lidt større end den container, det kom i. For de bedste resultater, plante orkidé på samme niveau det var stigende i sin tidligere container.

Sollys

Orkideer udføre bedste i lyse, filtrerede sollys, som ikke er så overraskende i betragtning af at orkideer ofte findes voksende blandt træerne i deres oprindelige regnskov klimaer. For meget direkte sollys vil forårsage din orkidé blade til at brænde, mens for lidt lys vil forhindre orkidé fra blomstrende. For de bedste resultater, placere orchid inden for fire fødder af et sydvendt vindue hvor den kan modtage fire til fem timer af lyse, men indirekte, sollys dagligt.

Vand og fugtighed

Lære, hvordan man korrekt vand din orkidé er væsentlige, som over vanding er en hurtig og nem måde at dræbe en ellers sund stueplante. Vand din orkidé en gang om ugen med 3/4 til 1 kop varmt vand (mellem 100 og 110 grader Fahrenheit). Tillad potning mix for at tørre lidt, før du vand igen. Indendørs luft er ofte alt for tørre for fugt-elskende planter ligesom orkideer; køre en cool tåge luftfugter i rummet hvor din orkidé er holdt til at give det lidt ekstra fugt.

Befrugte

Orkideer er sultne potteplanter, der nyder godt af regelmæssige fodring i hele vækstsæsonen. Mens det er muligt at befrugte orkideer med en all-purpose gødning, udfører de bedst når fodret med et produkt, der er specielt formuleret til brug med orkideer. Befrugte orkidé ugentligt, mens anlægget aktivt producerer ny vækst. Reducere hyppigheden af befrugtning til en gang om måneden, når orchid's nye foråret vækst begynder at modne. Det er ikke nødvendigt at befrugte dine orkideer i løbet af efteråret og vinter måneder, når anlægget ikke er aktivt voksende.

Re pot

Orkideer har energisk rodsystemer, der kan hurtigt og nemt vokse fra deres plantning containere. Derfor anbefaler University of Tennessee, Arizona Cooperative udvidelse og andre re potning din orkidé hver et til to år. Det bedste tidspunkt at re pot er mellem februar og juli, når planten er travlt med at producere nye rødder. Fjern orkidé fra plantning beholderen, kassere den gamle potning mix og skylle rødderne under rindende varmt vand indtil ren. Brug en skarp, steril havearbejde kniv til at skære væk enhver brun eller rørstrømsk rødder; sund rødder vil føle sig stærk og bombastiske. Re pot orkidé i frisk indstøbning mix.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com