Parasitter på Meyer citron træer

January 1

Frank Meyer, en USDA medarbejder, bragte citrontræer fra Kina til USA i 1908. Meyer citron er ikke en "ægte" citron. Det menes at være en kombination af en mandarin appelsin og citron. Det har mindre syre og en rundere frugt end sand citroner. Meyer citron træer blev udsat for en virusinfektion og blev forbudt i USA, indtil en ny resistente type blev introduceret i 1970. Meyer citron træet er populære, fordi det producerer meget søde, saftige frugt.

Citrus Tristeza

Sorten Meyer citron er bærer af en viral sygdom kaldet citrus tristeza. Denne parasitære tilstand er spredt gennem bladlus, foder på Meyer citron phloem. Bladlus derefter bære virus til andre citrus træer. Citrus tristeza forårsager de inficerede træ at udvikle huller i stængler, og det ødelægger rødder--som dræber hele træet.

Insekt parasitter

En række insekt parasitter kan påvirke Meyer citron træ. Bladlus er meget små og enten en grålig-grøn eller brun farve. De lever af juice inde stilke, og vil forårsage blade til gul og visne.

Et andet insekt er citrus whitefly. Dette insekt feeds under bladet. Det kan påvises ved at ryste grenene af citron træet for at se om sværme af fluer tage flyvning. Whitefly vil lægge æg på den bladundersiden. Inficerede træer vil have bøjet sodet blade, der vil dø ud.

En parasitære larve, orangedog larve, er et par inches lang, og er brun. Disse larver kan hurtigt tygge de fleste af bladene og forårsage hæmmet vækst eller død af træet. Citrus thrips også forårsage blad skader og forårsage stress, som skader frugten.

Skællene er meget små insekter, der ikke bevæge sig rundt. De feed på den nye vækst af træet og suge saften ud af træ, hvilket gør den blade dør og slip. Citrus mider vil spise knopper, blade og frugter, forårsager beskære tab.

Citrus fordærve

En smitsomme bakterier forårsager citrus fordærve. Bakterier skader blade og frugter, og vil dræbe træet til sidst hvis venstre ubehandlet. Bakterier er meget lille og transporteres let med vinden eller regnen efteråret sprøjt på blade og frugter. Inficerede træer vil have runde gule læsioner eller bump på frugt, blade og grene.

Fedtet plet

Svampen kan forårsage en sygdom kendt som fedtet plet. Det inficerer blade og får dem til at have mørke, fedtet udseende steder på dem. Hvis venstre ubehandlet, sygdommen vil hurtigt spredt over hele træet, og kan inficere omkringliggende træer; Derfor, fjerne og bortskaffe enhver berørt blade i plastikposer, snarere end at placere dem i barkflis bunker, hvor svampen kan spredes. Alle nedfaldne blade skal afhentes samt, at undgå yderligere svampevækst.

Parasit Management

Afhængigt af typen parasit, kan forvaltning og kontrol omfatte sprøjtning citron træ med et svampemiddel at dræbe svampeinfektioner, omhyggeligt hånd-beskæring blade og grene, der er inficeret med virus og bortskaffelse af materialet i plastikposer, så virus kan spredes. En anden eventuel lave sprøjtning træet med et insekticid (for nogen af de insekt infestations). Overvågning af træer er nødvendig for at fange eventuelle yderligere parasitære skadedyrsangreb.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com