Det bedste tidspunkt at omplante Aspen

January 7

USA Department of Agriculture angiver to sæsoner til omplantning aspen plantemateriale, herunder tidligt forår og sen falder. Aspens overlever ikke godt når transplanterede under varmen sommer, og jorden er ikke let gravet om vinteren. Holde i betragtning, at aspens vokse i visse højder inden for definerede temperaturområder og i visse typer af jordbund. Forsøge at matche de betingelser og miljø af webstedet til transplantation med dem af den tidligere.

Native levesteder

Aspen træer er hjemmehørende i Nordamerika og vokser langs vandløb, kløfter og bjergsider. De er hårdføre arter set så langt nord som Alaska. Deres USDA plante hårdførhed zoner er 1 til 8. Aspens vokse i harmoni med nåletræ skove, i parklands og tilpasse sig godt til vådområder. De vokser hurtigt og udvikle sig til aspen skove. Aspens er også modtagelige for tørkeskader. Den primære metode til formering er gennem rod spirer. Udvidelse specialist Heidi Kratsch af Utah State University skriver at aspens har en rimelig god registrering af transplantation succes.

Kultur

Aspens er mellemstore træer, der vokser 20 til 60 fod i højden og har slående Efterårets blade og hvide bark. De foretrækker medium til grove jordbund, der er let syrlig. Den ideelle pH interval for aspens er 6,5 til 7. De vokser i tørt til fugtig jord, der er veldrænet og foretrækker delvis til fuld sol og periodiske kunstvanding. Aspens ofte omplantning for deres prydværdi.

Landskabspleje

I landskaber bruges aspens til skærme og skygge træer i højtliggende områder. En populær sort, Pike's Bay, er kendt for at have stærkere modstand at fordærve sygdom, selv om de fleste aspens er transplanteret fra skovklædte websteder. Kratsch anbefaler plantning kammerater som snowberry, choker cherry, Lupin og Oregon drue. Nyligt transplanterede frøplanter kræver beskyttelse mod browsing hjorte og gnavere.

Brug hegn

Hegn beskytter aspens fra browsing hjorte og kaniner. Placere indsatser i jorden flere fødder fra ungt træ at støtte hegnet og holde det fra at få slået af sultne dyr. Vælg fægtning at rådyr ikke kan holde deres hoveder gennem og er stive nok til at stå op mod deres angreb. Havebrug specialist Curtis W. Smith med New Mexico State University's Cooperative Extension Service anbefaler at bruge en passende maskestørrelse på bunden af hegnet for at holde kaniner. Med alderen, aspen træer kan tåle animalsk browsing og rødderne bliver stor nok til at producere nye træer, hvis man er beskadiget.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com