Hvordan til at udbrede en Mango fra frø

January 9

Hvordan til at udbrede en Mango fra frø

Mangotræer giver to slags frø: monoembryonic eller polyembryonic. Monoembryonic frø primært kommer fra indisk mangotræer, mens polyembrionic kommer fra Hawaii mangotræer. Hvis du stræber efter at producere en mangotræ og frugt, der er den samme som modertræ, plante kun polyembryonic mango frø. Flere udplantningsplanterne kommer fra en enkelt frø, og de fleste vil være identisk til moderplanten. Monoembryonic frø, men vil være forskellige fra moderplanten. Dette kan betyde, de er meget bedre, meget værre eller nogenlunde ens.

Instruktioner

•Tag frø sagen fra en soft-moden mango frugt med en skarp kniv. Forsøg ikke at åbne frø sag eller skallerne, på dette tidspunkt. Hvis sagen frø åbner, kontrollere seed inde for skader. Hvis det ikke kommer åben når i første omgang at skære i frugten, omhyggeligt lirke det åbne med en kniv, opmærksom, at du ikke vil skade frø indeni.

•Tag insekter, der kan være inde i frø sagen, men det har ikke skadet frø, såsom Udvisningshamre. Hvis frøene er beskadiget, skal du vælge en anden mango og prøv igen.

•Forbered en delvis-skygge stedet for din mango frø direkte i haven, eller en 5 - 10 gallon plastic plantning container. Ændre dårlige jorder med organisk kompost (op til 50 procent) og sikre det voksende område har god dræning.

•Treat frø med svampemiddel før plantning. Din lokal udvidelse service kan hjælpe dig med at identificere hvilke jord svampe er problematisk og udbredt i området og som fungicider fungerer bedst som en forebyggende foranstaltning. Følg de bestemte retninger på fungicid.

•Plant frø med den konvekse (indadgående svungne) side ned, således at 1/4 af frø stikker ud over toppen af jorden. Vand grundigt. Holde jorden jævnt fugtig. Frø skal spire inden for to uger, medmindre plantet i et koldt klima, i hvilket tilfælde det kan kræve tre uger.

Tips & advarsler

  • Frø umiddelbart efter du fjerne det fra frugten. Mango frø løs levedygtighed inden for en uge, gradvist faldende deres chancer for at spire og trives som uger passerer.
  • Bruge shade strukturer til at beskytte unge træer mod fugttab mens de etablere. Fjerne strukturer senere for at tillade mango til at have mere sol, mens modning og frugtbærende.
  • Taproot af en mangotræ vil vokse hurtigt, så vær omhyggelig med at plante det i sin endelige voksende stedet eller i et robust plast beholder (med afløbshuller), der vil blokere Pæleroden, indtil du er klar til transplantation.

© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com