Hvordan man beregner oversvømmelse frekvens

January 12

Hvordan man beregner oversvømmelse frekvens

Oversvømmelse frekvens henviser til hvor ofte en oversvømmelse af en given størrelse kan forventes for en bestemt lokation. Det kan være repræsenteret som den probablility, som en bestemt størrelse af oversvømmelser vil opstå hvert år. Oversvømmelse frekvens analyse er et nyttigt værktøj for ingeniører når planlægning broer eller andre projekter i nærheden af vandområder.

Instruktioner

•Find årlige peak flow data for flod eller strøm du er interesseret i. Data for USA kan findes på webstedet for USGS. Jo flere år af data på record, jo mere nøjagtig din analyse vil være.

•Calculate gentagelsesintervallet for størrelsen af oversvømmelse du analyserer. Gentagelsesintervallet simpelthen er lig med antallet af år på posten divideret med antallet af oversvømmelser.

•Brug gentagelsesintervallet til at beregne sandsynligheden for at en oversvømmelse begivenhed vil ske i et år. Denne probabilty er lig med en divideret med gentagelsesintervallet. For eksempel, har en oversvømmelse med en 100-årig gentagelsesintervallet en 1 procent chance for sker i år eller et år i fremtiden.

Tips & advarsler

  • Kig nøje på dine data før du bruger det til at beregne oversvømmelse frekvens. Hvis for eksempel en dæmning blev bygget på floden 20 år siden, kan du ikke vil bruge data fra før dæmningen blev bygget for at forudsige fremtidige oversvømmelser.

© 2021 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com