Liste over klatring blomster & planter

January 13

Liste over klatring blomster & planter

Klatring planter tilføje højde interesse for haven, spare plads og camouflage grimme områder, som forringer dens skønhed, som vægge, gamle udhuse, hegn og indlæg. Espalier eller Dorne blot græde for løv og blomster, hvilket gør dem ideelle understøtter til morgen herligheder, ivy eller clematis. Klatring planter også give privatliv og skygge hvis plantet langs den sydlige side af en åben veranda eller dæk.

Typer af slyngplanter

Klatring planter bruge én af tre metoder til at klatre: ved hjælp af kroge, der vokser fra siderne af deres vinstokke at hægte sig på andre planter; knytte sig til andre planter og understøtter ved hjælp af små threadlike vækster kaldet slyngtråde; og ved at sno sig omkring andre planter eller understøtter. Nogle vinstokke, såsom efeu, sende lille rootlike skud belagt med en klæbrig stof, der tillader dem at holde sig til glatte overflader som sidespor og sten. Ikke alene er klatring planter attraktive, når de vokser på vægge eller espalier, de også gør godt i hængende potter hvor deres vinstokke er tilladt til trail over siderne.

Flerårige klatring planter

Gedeblad (Lonicera) er energisk blomstrende vinstokke, der tåler varme og er let at dyrke. De aromatiske blomster der tiltrækker sommerfugle og kolibrier, og plantes frugt giver en fødekilde for sangfugle. Skovranke (Clematis jackmanii) producerer masser af lilla-pink blomster og vokser bedst i mindst 6 timer i fuld sol om dagen, så længe dens rødder er udsat for nogle skygge i de varmeste del af dagen. Trompet vin (Distictis buccinatoria) producerer trompet formede blomster i foråret og sommeren og gør bedst hvis beskæres hvert år. Blåregn (Wisteria frustescens) er en løvfældende vinstok, der producerer store klynger af hvide eller lilla blomster i slutningen af foråret. Det kan være beskåret til en shrublike figur eller lov til at vokse og klatre.

Klatring enårige

Rammende navngivne formiddag herlighed (Ipomoea tricolor) er overraskende godt i selv de fattigste jorder, så længe det modtager tilstrækkelig sollys og fugtighed i hele vækstsæsonen. Morning glory vinstokke kan vokse til 15 fod, producerer spektakulære blomster hver morgen at falme mod aften. Sin fætter, moonflower (Ipomoea alba), har lignende voksende vaner, men dens hvide blomstrer åbne om natten og fade næste dag. Ærteblomst (Lathyrus odoratus) elsker solrige steder og belønner dig med duftende hvide, gule, lavendel eller pink blomster på vinstokke, der vokser fra 2 til 7 fod. Lav vedligeholdelse nasturtium (Tropaeolum) producerer spiselige gule, røde eller orange blomster på 6-fods vinstokke, mens black-eyed Susan (Thunbergia alata) er et godt valg til ampler og tolererer lys til delvis skygge.

Efeu og andre klatring vinstokke

For gartnere på udkig efter klatring planter med et øje mod løv, efeu kan hurtigt blive en nøgne væg eller klippeformation i en levende gobelin af dyb glittede blade. Den mest almindelige sort, engelsk vedbend (hedera helix), anses en invasive arter i nogle områder, men lignende sorter kan dyrkes ganske vellykket i hjemmet haven. Algeriske vedbend (Hedera canariensis) producerer skinnende blade og vinstokke, der klatre overalt. Den klatring fig (Ficus pumila) er et hurtigtvoksende stedsegrønt vin hvis blade ligge fladt. Det er nemt at overføre ved nåletræ stiklinger og er hårdfør i varme sydlige klimaer, da det ikke tåler frost. Kenilworth vedbend (rivularis muralis) er hårdfør i zoner 3 til 8, og producerer meget små blå blomster indtil den første frost.


© 2021 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com