Mad til hortensia

January 17

Mad til hortensia

Hortensiaer er gammeldags blomstrende buske værdsat for deres store, prangende klynger af pink, hvid eller blå blomster. De er bemærkelsesværdigt for den omstændighed, at farverne i blomsterne ændre pH-niveau og mængden af aluminium i jorden. Hortensiaer er tunge foderautomater og trives i jord rig på organisk materiale.

Mad

Selv om mange hjem gartnere tror gødning som en fødevare, er det ikke en fødevare i sig selv. Snarere, det indeholder næringsstoffer bruges af anlægget til at producere fødevarer. Tal om pakken af gødning angiver balancen af næringsstoffer i blandingen. De første tal står for kvælstof, andet repræsenterer fosfor og de tredje står for kalium. Bruge en velafbalanceret (10-10-10 eller 20-20-20) gødning til syre-elskende planter på dine hortensiaer. Undgå gødning, der er tunge i kvælstof, som vil have en større første nummer på pakken. Kvælstof tilskynder løv vækst, som kan mindske blomst produktion i hortensiaer.

Ansøgning

Bruge en granuleret gødning og sprede det på jorden rundt hortensia, således at det når kanten af den busk baldakin. Et beløb af 1 kop pr. hver 50 kvadratfod af webstedet plantning anbefales efter Clemson Universitys udvidelse hjemmeside. Befrugte i marts, igen i slutningen af maj eller begyndelsen af juni, og igen i juli. Alternativt, Tilføj flydende gødning til vand og bruge det i stedet for din regelmæssig vanding om én gang hver 10 dage. Brug det beløb, der er foreslået på pakken gødning efter størrelsen af dit anlæg. Denne metode anbefales til container-vokset hortensiaer, fordi de mister vand og næringsstoffer hurtigere end i jorden.

Advarsel

Overdreven befrugtning kan være lige så skadeligt at en plante som under-fodre den. De fleste planter reagere over befrugtning ved viser skader på bladene, som brun spids eller kanter. Denne reaktion kaldes gødning brænde. Hortensia, og stor blad sorter navnlig tolerere overdreven befrugtning uden oplagte effekter på bladene, ifølge North Carolina State Universitys udvidelse hjemmeside. Den eneste symptom du vil bemærke er reduceret blomstrende, og så vil det være for sent at tilskynde blomstrer sæsonen. Derfor er det bedst at fejle på siden af forsigtighed når befrugtende hortensiaer.

Overvejelser

Vand spiller en afgørende rolle i fodring af hortensiaer. Uden tilstrækkelig fugt i jorden, kan ikke næringsstofferne i gødningen optages af planten. Vand umiddelbart efter gødskning, eller bruge en vandopløselig gødning. Vand om en gang om ugen, således at planterne får et gennemsnit på 1 tommer vand pr. uge. Hortensia trives i konsekvent kølig, fugtig jord. Alt for våd jord vil, dog forårsage root rot, så sørg for at jorden er bare lidt fugtigt at røre ved og at det er god dræning. Hortensia vil hurtigt visner hvis dyrkes i varmt, udsatte områder.


© 2022 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com