Den Pros & ulemper ved vandfordampningsapparater & Nebulizers

January 24

For mennesker med astma, kronisk obstruktiv lungesygdom og andre luftvejslidelser, kan har en vaporizer eller forstøver i hjemmet hjælpe med regulering og afhjælpning af symptomer. Begge stykker udstyr fungerer ved hjælp af den samme grundlæggende metode, der leverer stoffer-- eller medicin--til lungerne af første adskiller disse stoffer i bittesmå, kan indåndbare partikler. Og mens fordelene vandfordampningsapparater og nebulizers kan være betydelige, enhederne har også deres ulemper.

Baggrund

Den væsentligste forskel mellem en vaporizer og en forstøver er at en forstøver leverer forstøvet medicin direkte fra en afdeling til en persons mund og lunger, hvorimod en vaporizer leverer forstøvet vand fra en afdeling til den omgivende luft, hvor en person kan derefter indånde dampene. Håndbogen handicap definerer en forstøver som "en lille vaporizer, der skaber en tåge af vand og medicin, som personen indånder gennem et rør." Læger bruger undertiden specialiserede vandfordampningsapparater i hospitaler, klinikker og andre sundhedscentre til administration af anæstetika til patienter; disse enheder er dog ualmindeligt i bolig indstillinger. For det meste, bruges hjem-brugt vandfordampningsapparater til at levere vand dampe og naturlægemidler dampe, nebulizers anvendes for at give receptpligtig medicin.

Brugervenlighed

I forhold til en inhalator, som er en mere fælles og bærbare enhed til at levere medicin til personer med luftvejssygdomme, er en forstøver som regel lettere for små børn at bruge. University of Maryland Medical Center bemærker, at børn under 3 år, der kræver respiratorisk medicin typisk bruge nebulizers i stedet for inhalatorer. Dette skyldes, at et barn ikke behøver at skubbe forstøver eller tid-op hans vejrtrækning at modtage en byge af medicin. I stedet, barnet blot sætter på en maske, der er tilsluttet til enheden og ånder normalt. En vaporizer er lige så enkelt, at hvis ikke nemmere at bruge, kræver at du fylde sit kammer med vand - og æteriske olier eller ingredienser-- og tænde den.

Effektivitet

Som en enhed til behandling af luftvejssygdomme, er en vaporizer ikke så effektiv som andre muligheder, fordi det ikke levere specifikke medicin. Men som en enhed for at tilføje fugt til luften, som kan have respiratorisk fordele, en vaporizer er mere effektiv end andre fugt-emitting muligheder. I modsætning til befugtere, som udnytter koldt vand, bruge vandfordampningsapparater varmt vand, som tillader dem at dræbe bakterier og mikroorganismer, der ellers ville være indstillet flyde i luften. Nebulizers, derimod kan levere medicin for at kurere luftvejssygdomme. Administration af medicin med en forstøver tager mellem 5 og 10 minutter, i modsætning til få sekunder det tager med en inhalator. Også, fordi nebulizers er mindre målrettede og ikke skyde eller tvinge medicin ned i lungerne, større mængder af medicin er nødvendig.

Årsager til bekymring

På grund af det varme vand de genererer, er vandfordampningsapparater mere farlige end deres luftfugter modstykker. Børn kan potentielt vælte vandfordampningsapparater, spild af vand og brænde sig selv.

På grund af de høje mængder af medicin de levere, kan nebulizers være farligere end deres inhalator modstykker. University of Maryland Medical Center advarer om, at disse store mængder af medicin sætte patienter på en øget risiko for "toksicitet og alvorlige bivirkninger" og tyder på, at børn "som kan håndtere en inhalator bør ikke bruge nebulizers."


© 2021 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com