Typer af planter nær saltvand

January 25

Typer af planter nær saltvand

Ferskvand tillader en meget bred vifte af planter til at vokse, er saltvand gunstige for et meget lille antal arter. De fleste planter er ikke salt tolerant, gør det umuligt for dem at vokse meget tæt til saltvand. Andre planter har opbygget tolerancer til salt og trives i strande, flodmundinger, salt marsken og andet kystområder. Nogle af disse planter vil også vokse i områder langt væk fra saltvand, mens andre er begrænset til kystområderne.

Klit græs

Yderst fleksibel og salt tolerant, Klit græs vokser i mange dele af verden og er ofte en af de eneste planter ses vokser i sandet. Nogle af de mange arter af Klit græs omfatter amerikanske strand græs (hjælme breviligulata), europæiske strand græs (Ammophila arenaria) og Champlain strand græs (hjælme champlainensis). Dune græsser vokser ved at plante jordstængler i jorden dybt under sandet. Disse planter generelt foretrækker fuld sol og kan tolerant vind og salt spray.

Palmer

Medlemmer af familien Palmaceae, palmer omfatter mere end 3.000 plantearter og vokse på strande rundt om i verden. Disse planter er ofte forbundet med troperne og vigtige naturressourcer i mange varme kystområder. Fælles sorter af palmetræ omfatter ægte daddelpalme (Phoenix dactylifera), kokospalmen (Cocos nucifera), kinesiske fan palme (Livistona chinensis), royal palm (Roystonea spp.) og lady palm (Rhapis excelsa). Mange palmer er værdsat som kilder af kokosnødder, palmeolie, tømmer og stråtag for tagene.

Kaktus

Cactus planter er almindelige i nærheden af saltvand, som mange sorter er salt og vind tolerant. Disse anlæg er særligt gode til tilbageholdelse af vand og kan overleve ekstrem tørhed og varmen ofte findes i områder nær saltvand. En af de mest almindelige arter fundet i nærheden af saltvand er figenkaktus kaktus (Opuntia littoralis), som producerer lyse gule blomster, der blomstrer fra maj til juni. Kaktus vil ofte vokse i klitterne sammen med Klit græs og lignende kystnære planter.

Mangrover

Mangrover er træer og buske, der kan vokse i områder konsekvent oversvømmet med saltvand kaldet intertidale zoner. Disse planter er uhyre vigtige for mange tropiske kystøkosystemer, da de giver levesteder og føde til en bred vifte af krebsdyr, fisk, fugle og andre skabninger. Disse planter fungere som filtersystemer for forurenende stoffer fundet i afstrømning og grundvand, som hjælper med at beskytte kystnære marine plante- og dyreliv. Fælles mangrove arter omfatter rød mangrove (Rhizophora mangle) og sorte mangroveskove (Avicennia nitida).


© 2021 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com