Hvordan du kan diagnosticere Persimmon Tree Crown Gall

June 19

Hvordan du kan diagnosticere Persimmon Tree Crown Gall

I persimmon er en mellemstore træ, der er dyrket flittigt i Japan, Kina og Korea. Over 1.000 navngivne sorter af persimmon findes. I persimmon kan leve op til 100 år med god pleje men begynde ikke at producere frugt indtil deres tredje eller fjerde år af livet. Der er både astringerende og ikke-astringerende sorter, hver med sin egen attributter. Persimmon er modtagelige for en sygdom kaldet crown gall, der kan dræbe træ fra rødder opad. Sygdommen forårsager galls eller tumorer form på overfladen rødderne af træet.

Instruktioner

•Undersøg lavere stammen og grene af træet for usædvanlige hævelser eller bump. Gallerne er normalt underground men kan krybe op den nederste del af anlægget. Vækster er uregelmæssig eller lidt runde med struktureret overflade. Størrelserne kan variere fra 1/4 tomme til flere inches.

•Dig i omkring plantens rod zone omhyggeligt. Start ved at skrabe væk jord for at udsætte rødderne nær overfladen. Rødderne vil have galls på dem, som kan være stærkt angrebne eller bare bære en eller to tumorer. Crown gall forhindrer optagelse af vand i en Kaki, hvilket er grunden til de til sidst dør som sygdommen skrider frem.

•Look på blade af planten. Inficerede Kakifrugter er forkrøblede, og bladene er Læs og gule og mindre end de burde være. Acrobacterium tumefaciens er det patogen, der forårsager crown gall, og det er gået i grundstammen i Kakifrugter. Crown gall påvirker mange andre plantearter.

•Tag inficerede stærkt træer, som der er ingen kur og træerne vil til sidst dø. Også kan patogenet komme i jorden og forhindre plantning af eventuelle andre træer i år. Skærende værktøjer skal desinficeres, fordi crown gall sygdom er gået ind i træer fra sår.

•Plant Kaki træer med resistente rodstok. Diospyros kaki er den mest modstandsdygtige over for crown gall. I områder hvor en inficeret træet stod, plante græsser i op til tre år, hvorefter sygdommen vil have ryddet fra jorden, og vil det være sikkert at plante et træ der igen.


© 2022 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com