Sådan Fix en fordampning (sump) køler: forebyggende vedligeholdelse

January 27

Sådan Fix en fordampning (sump) køler: forebyggende vedligeholdelse

Fordampningsemissioner sump kølere er en energi effektive måde at afkøle et hus i tørre klimaer. De består af en vandreservoir 3-5 inches i dybden. Dette vand er via en vandpumpe, sendes til en forhandler med vand, der passerer vandet over en våd celle eller pad. Denne våde celle er dybest set en stor pap luftfilter. Luften er pumpet gennem denne våd filter, og dette vand afkølet luft er derefter pumpes ind i huset gennem normal kanalen arbejde. At holde en fordampning køler arbejde på en optimal effektivitet tager årvågenhed, men overordnet set er forholdsvis let. Her er et par pointers for forebyggende vedligeholdelse på du sump køligere.

Instruktioner

•Drej off din fan. Tag sidepanelet af din køler og check drivremmen fra motoren til fan tromlen. Udskift det, hvis det revnede eller for løs.

•Se for omfanget oprustning. Oprustning af skalaen, calcium og kalk eller hårdt vand oprustning, kan være en fordampning køler antallet en fjende. En simpel skridt er at køre hvid eddike gennem dit system på hver chance. Blot slukke for vandet til din enhed og dræne reservoiret. Nu Hæld ca 5 gallon af eddike i reservoiret og køre pumpen i mindst en halv time. Undgå at dreje på fan under denne proces eller hele dit hus vil lugte som eddike. Når du er færdig, simpelthen dræne eddike, tænde for vandet og køre pumpen et stykke tid fortsætter med at dræne vandet, indtil eddike lugt er væk.

•Installer en rækkemotor skala filter på 1/4-inch vandlinjen fodring i din køler. Dette er en billig trækul filter, som vil fjerne mange af de mineraler, der skaber disse indbetalinger, før de nogensinde kommer inde i din køler. Dette filter skal udskiftes i begyndelsen eller slutningen af hvert sump køligere sæson.

•Installer en permanent bløder linje på din køler, således at vand er konstant fjernet fra reservoiret og erstattet med frisk vand. Det er vigtigt også at kontrollere denne "drop linje" på regelmæssig basis for at forsikre, at det fungerer korrekt. Hvis din bløder linje er installeret korrekt, bør kontrollere og justere drop ikke kræve en tur op på taget.

•Udvide livet af din vandpumpe. Placere pumpen inde en mesh pose eller kurv, når du sætter det i vandtanken. Denne taske vil fungere som et filter for at forhindre bundfald, skala og forskellige flydere fra tilstopning og ødelægge din pumpe.

•Oil fan lejer hver gang du vedligeholde din køler. Dette er en enkel proces, når du ved, hvor til at sætte olie. Åbne sidepanelet af din køler. Fan tromlen er det store cirkulære, stirrer dig i ansigtet. Hvis ikke du er sikker på, hvad det er, har nogen Tænd ventilatoren, mens du ser mekanismen. Fan tromlen vil spinde ligesom en normal fan. På hver ende af aksel af denne tromle er en lille flip-up hætte, omtrent lige så stor rundt som en cigaret. Blot vende denne Hue og sted et par dråber af olie inde. Denne proces, hvis gentages meget regelmæssigt, vil forlænge levetiden af din fan tromme, men vil også holde din fan arbejder på maksimal effektivitet og dermed stille og roligt.

•På mindst en gang ugentlig, og bedre, hvis du kan styre det på daglig basis, slukke pumpen og køre bare blæseren. Dette vil tillade vådt cell cooler pad til at tørre ud, og vil bidrage til at minimere mængden af omfanget oprustning på puden, selv. Giver systemet en chance for at hvile kan øge din køler effektivitet i hele sæsonen.

•Kontakt et registreret forhandler af din køler mærke/model før dding i n algaecide. Mange algaecide producere en yderst ubehagelig lugt, endnu værre end eddike, som vil behandle både skala og alger uden forkorte levetiden på din pad.

Tips & advarsler

  • Nogle af trinnene her er lidt labor intensiv. Husk på, at disse skridt også gøre en større indvirkning på generelt køligere effektivitet og kan spare alvorlige penge ved at forlænge levetiden af hver komponent i din køler. En bløder linje med en rækkemotor skala filter vil koste omkring $20-$30 i forsyninger, men kan spare dig hundredvis over livet af din køler på pad, pumpe og andre reservedele.

© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com