Anvendelsesmuligheder for røde elletræ

January 30

Den røde elletræ, Alnus rubra, er den "mest almindelige" arter af hårdttræ træ fundet i hele Pacific Northwest, bemærker Washington State University Clark County forlængelse. Rød elletræ opstår fra sydøstlige dele af Alaska sydlige til Californien. Det bruges som en landskabspleje træ på grund af dens prangende bark, men arter, der har andre funktioner.

Historie

Indianerne i de regioner, hvor rød elletræ vokser gjort udstrakt brug af træet i et utal af måder, ifølge det amerikanske Department of Agriculture. Tørret og formalet barken blev en del af madopskrifter, mens farvestoffer lavet af barken farvet disse varer som tæpper, mokkasiner og kurve. Sap hjalp til at forsegle sømmene af kanoer, hvilket gør dem vandtætte. Ekstrakter fra bark var af medicinske værdi, anvendes til behandling af lidelser fra kolera til hovedpine.

Trævarer

Træ af den røde elletræ går ind i skabelsen af sådanne produkter som retter, døre, skabe, paneler og møbler. Mindre genstande som spoler og børste håndtag kommer fra træ, rapporterer USA nationale Fænologi netværk. Væv og skrivepapir kommer fra papirmasse og fiber af den røde elletræ.

Værdi til dyreliv

Indfødte dyreliv i Pacific Northwest afhænger stærkt af den røde elletræ for både mad og husly. Elge og rådyr i regionen forbruge knopper, blade og kviste, mens bævere omfatter barken i deres kost og udnytte grene til at gøre deres lodges og dæmninger. Fugle som Stillits og Gråsisken opsluge frøene. Andre arter reden i den røde elletræ, samtidig med pattedyr såsom black - tailed hjorte bruge træet for cover i koldt vejr.

Erosionskontrol

Miljøforkæmpere ansætte den røde elletræ at genetablere skove decimeret af skovbrande. Rød elletræ hjælper med at kontrollere og hindre erosion på bjergskråninger, samt i områder langs floder og vandløb. Træerne producerer uhyre skygge på grund af deres blade og røde elletræ genererer et lag af blade strøelse inden for de første tre til fem år af sit liv, at holde jorderosion under kontrol.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com