Sådan Deadhead Allium

February 5

Sådan Deadhead Allium

De dekorative løg, kaldet Allium, producere store puff-kugler af små blomster i farver fra hvid til lilla. Mange sorter nå 2 fod høje eller højere, hvilket gør dem en slående tilføjelse til blomsterbede og grænser. Allium kræver kun minimal vedligeholdelse for at trives. Deadheading er det kun nødvendigt beskæring. Denne proces fjerner gamle blomster før de har en chance for at form frø. Blomst fjernelse forhindrer selvstændige såning og nogle gange hjælper med at forlænge blomstringsperiode.

Instruktioner

•Lad blomster i sted indtil efter det meste af kronbladene har visne og begyndt at aflevere. Som kronbladene falder, begynder produktion af frø.

•Klippe off blomst stilken i bunden af anlægget, hvor det tappes fra løv. Trim som lavt ned på stilken som muligt ved hjælp af skarpe sakse.

•Prune nogen gulnet og visne blade efter at fjerne brugte blomst stilken. Skære disse ud hvor de dukker op fra den største anlæg.

•Dispose af eller kompost brugt blomst stængler og blade. Forlader dem i blomsterbedet er uinteressante og kan tiltrække uønskede skadedyr, som bruger dødt plantematerialet som redemateriale.

Tips & advarsler

  • Eneste sommer-blomstrende Allium kræver deadheading. Som de er frodig selvstændig sæd. Forår og efterår blomstrende sorter kan have frø hoveder efterladt på stedet, som forbliver de ornamentale når blomsterne fade og er mindre tilbøjelige til at selv frø.

© 2022 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com