Mad plante bæredygtighed Design Guidelines

February 7

Mad plante bæredygtighed Design Guidelines

Designe bæredygtige fødevarer haven at bevare et sundt miljø under vaeksten nærende mad. Som en betingelse for bæredygtighed er det vigtigt, at naturen ikke er under stigende koncentrationer af unaturlige syntetiske forbindelser. For at opfylde denne betingelse, praksis gartnere økologiske principper for opbygning af sund jord, kompostering, vekseldrift og nonsynthetic skadedyrsbekæmpelse.

Jordens frugtbarhed

Afgørende for enhver have design er princippet om opbygning af jordens frugtbarhed til at støtte sunde planter. Bæredygtigt landbrug efterfylder næringsstoffer forarmet fra jorden ved dyrkning fødevareafgrøder. En god kilde til næringsstoffer genbestilling er husdyrgødning. Gødning indeholder ufordøjet plantefibre eller cellulose, fordi de fleste dyr ikke kan fuldt fordøje planter. Handler alene, kan ikke gødning tilføje næringsstoffer til jorden. Men, bakterier og svampe fordøje cellulose i husdyrgødning, efter det er indarbejdet i jorden. Handlingen mikrobielle genopretter jordens frugtbarhed og gør næringsstoffer tilgængeligt for planterne.

Syntetisk vs økologisk

Syntetisk kvælstofgødning berige jorden med nødvendige kvælstof, men de opbygge ikke organisk stof. Brug af grøngødning efterafgrøder og ormen støbegods opfylder to mål af bæredygtigt design: tilføjelse af kvælstof til jorden og opbygge organisk stof. Grøngødning er ikke husdyrgødning. Det er et produkt af voksende levende planter som efterafgrøder, der returnerer kvælstof og næringsstoffer til jorden efter tilling. Jeff Schalau fra Arizona State University siger, at bruge orm ekskrementer eller støbegods, er en værdifuld bæredygtig landbrugspraksis. George Dickerson i New Mexico State University siger, at støbeemner kan indeholde op til 11 gange mere kvælstof end havejord.

Sædskifte

Over hinanden følgende vækstsæsoner falder bæredygtigheden når gartnere vokser mad planter fra den samme familie i den samme placering. Samme familie planter har samme ernæringsmæssige krav og nedbryder jord af de samme næringsstoffer. Dette efterlader jorden næringsfattige til at opretholde lignende beplantninger år efter år. University of Delaware anbefaler ikke vokser samme familie planter i den samme placering for 3 til 5 år. For eksempel, er tomater, kartofler og peber i familien Solanaceae. Anvendelse af sædskifte principper, gartnere vil ikke dyrke tomater år efter år i samme havejordstykket, og de ville også ikke plante peberfrugt i samme havejordstykket hvor de voksede tomater 3 til 5 år før.

Insekt kontrol

Mad-plante bæredygtighed design retningslinjer er ufuldstændig uden hensyn til ansvarlig skadedyrsbekæmpelse foranstaltninger. Nogle botaniske pesticider såsom pyrethrum og neem olie, er anlægget derivater. Pyrethrum er et uddrag af krysantemum blomster, og neem olie er et uddrag af neem-træet. Bacillus thuringiensis (Bt) er formuleret fra arter af bakterier, og en formulering af spinosad er afledt af fordøjelsen sekreter af en jord-bårne bakterie. Alle metoder kontrollerer ikke alle skadedyr, men etiketoplysningerne på økologiske produkter angiver passende foranstaltninger for insekt-specifikke problemer.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com