Hvordan til at identificere en gammel kondensator

June 25

Hvordan til at identificere en gammel kondensator

Hvis din klimaanlægget eller andre Hjem apparat standsede i orden, må ikke smide det bare endnu. Måske er det bare en dårlig kondensator. At identificere en gammel kondensator er temmelig ligetil. Afhængigt af den fysiske tilstand af kondensator, det burde have det rating trykt på det, men hvis det er beskidte, slidte, eller ellers ikke mærket, kan du nødt til at teste kondensator med et digital kapacitans meter. Test en ukendt kondensator med sådan en måler ikke kun fortæller dens værdi, men vil også fortælle dig, om den fungerer korrekt.

Instruktioner

•Look for et tre-cifret nummer trykt på den kondensator krop. De to første cifre repræsenterer værdien, mens det tredje ciffer repræsenterer antallet af nuller, der vil komme efter de to første numre i pico farad (pF). For eksempel, hvis du læse nummer 142 på kondensatoren, vil det være normeret til 1400 pico farad eller 1.4nF.

•Test kondensator ved at forbinde den sorte test føre fra et digital kapacitans meter til den negative terminal på kondensatoren. Den negative terminal vil blive angivet af enten et symbol, negative (-), eller kan blive anerkendt som den korteste af de to terminaler fremspringende fra kondensatoren. Hvis kondensator ikke er polariseret, og terminalerne, der er den samme længde, Tilslut sort bly til den ene af to.

•Tilslut rød bly fra digital kapacitans meter til den anden af de to terminaler på kondensatoren.

•Juster selector hjulet på digital kapacitans meter til det næste højeste niveau end den angivne værdi på kondensatoren. For eksempel, hvis du tester en 470uF kondensator, og din meter har en mulighed for enten 200uF eller 2000uF, Vælg 2000uF at opnå en nøjagtig aflæsning.

•Læs den kondensator værdi på LCD-skærmen på måleren. Hvis læsning er inden for 20 procent af mærket værdien, fungerer kondensator korrekt; Hvis ikke, det skal udskiftes. Hvis du ikke kunne skelne den trykte rating på kondensatoren, vil værdien du ser på måleren være dens effektive værdi, plus eller minus 20 procent.

Tips & advarsler

  • Hvis kondensator er opsvulmet, eller lækker olie, chancerne er det vil skal udskiftes.
  • Altid ordentligt decharge kondensatorer før håndtering; de potentielt kan lagre store mængder strøm, og kan være farlige.

© 2021 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com